Ramųjų vandenyną mėginęs perplaukti pirmasis žmogus dėl audrų buvo priverstas grįžti | Diena.lt

RAMŲJŲ VANDENYNĄ MĖGINĘS PERPLAUKTI PIRMASIS ŽMOGUS DĖL AUDRŲ BUVO PRIVERSTAS GRĮŽTI

  • 0

Galingos audros privertė prancūzą, bandantį tapti pirmuoju Ramųjį vandenyną perplaukusiu žmogumi, sustabdyti šį užmojį praėjus beveik dviem mėnesiams nuo plaukimo pradžios.

Benoit Lecomte'as (Benua Lekontas), birželio 5-ąją išplaukęs iš Čiošio Japonijos Honšiū saloje, ketino įveikti Ramųjį vandenyną per 6–8 mėnesių laikotarpį.

Tačiau, kaip nurodo plaukimą stebėjusi žiniasklaidos kompanijos „Seeker“, po beveik dviejų mėnesių plaukimo po aštuonias valandas per dieną stiprios audros privertė 51 metų vyrą grįžti atgal į uostą Japonijoje.

„Du taifūnai, „Jongdari“ ir „Wukong“, sutrikdė sportininko pastangas ir privertė laivą grįžti į uostą Japonijoje. Šis įvykis atspindi kelionės sunkumą ir vandenyno nenuspėjamumą, – sakoma „Seeker“ pranešime. – Kaip visada, Lecomte'as tęsti savo istorinį plaukimą per Ramųjį vandenyną.“

„Seeker“, deja, negalėjo atsakyti, kada tiksliai B. Lacomte'as atnaujins savo drąsų žygį.

Apie 9 000 km užsibrėžęs prancūzas jau buvo įveikęs 800 km, kol prastos orų sąlygos privertė grįžti į Japoniją.

Vyras plaukimo metu kasdien suvartodavo 8000 kalorijų, kad pakaktų energijos plaukti.

B. Lecomte'as – nuotykių ieškotojas ir aplinkosaugos aktyvistas – organizavo šį plaukimą, kad atkreiptų visuomenės dėmesį į plastiko keliamą grėsmę gamtai ir vandenynų taršą.

Prancūzo palaikymo komanda vyro kelionės metu atliko virtinę su gamtosauga susijusių eksperimentų, tokių kaip plastiko atliekų mėginių rinkimas.

„Tos šiukšlės ir jų daromas poveikis žymiai baisesni, nei tikėjomės,“ – „Seeker“ pasakojo Maria Amenabar, įgulos vykdyto tyrimo asistentė.

Pats B. Lecomte teigė, kad taršos mastai dar labiau paskatino jį plaukti toliau.

„Dabar kaip niekad svarbu kai ką pakeisti Didžiojoje šiukšlių dėmėje, – sakė jis, kalbėdamas apie milžiniškus atliekų telkinius, plūduriuojančius tarp Havajų ir Kalifornijos valstijų. – Noriu parodyti žmonėms, kodėl mūsų vandenynai tokie svarbūs.“

GALERIJA

  • Ramųjų vandenyną mėginęs perplaukti pirmasis žmogus dėl audrų buvo priverstas grįžti
  • Ramųjų vandenyną mėginęs perplaukti pirmasis žmogus dėl audrų buvo priverstas grįžti
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS