Per reidus visoje Turkijoje sulaikyta 70 su IS susijusių įtariamųjų | Diena.lt

PER REIDUS VISOJE TURKIJOJE SULAIKYTA 70 SU IS SUSIJUSIŲ ĮTARIAMŲJŲ

  • 4

Šią savaitę Turkijos policija per reidus visoje šalyje sulaikė 70 įtariamųjų, susijusių su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS), ketvirtadienį pranešė ministras.

Turkijos vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja) socialiniuose tinkluose nurodė, kad per reidus taip pat buvo aptiktos didelės pinigų sumos, skaitmeninė medžiaga ir kvitai, gauti vykdant vadinamąsias „hawala“ pogrindinės bankininkystės operacijas.

A. Yerlikaya taip pat paskelbė vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota, kaip iš policijos nuovadų išvažiuoja automobiliai, o karinėmis uniformomis vilkintys ginkluoti pareigūnai įsiveržia į patalpas, atlieka kratas ir areštus.

Praėjusių metų pabaigoje Turkijos saugumo pajėgos sulaikė 32 įtariamus IS kovotojus, kurie, pasak valstybinės naujienų agentūros „Anadolu“, galėjo planuoti išpuolius prieš sinagogas, bažnyčias ir Irako ambasadą.

Be to, kiek anksčiau per policijos reidus visoje šalyje buvo sulaikyti 304 įtariami IS kovotojai.

Per pastarąjį dešimtmetį IS Turkijoje įvykdė virtinę mirtinų išpuolių. Tarp tokių įvykių – 2017-ųjų sausio 1 dienos šaudynės Stambulo naktiniame klube, per kurias žuvo 39 žmonės, ir 2015-ųjų spalį taikos eitynių Ankaroje sprogdinimas, per kurį žuvo maždaug 105 asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

O Lietuvoje

policija tik ukininkus dubasinti tesugeba...

Anonimas

Saunuoliai Turkai!

O kada

Lietuvoj susems tiek su rusofašistija susijusių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS