Rekordinis skaičius vokiečių savo gyvenimo saulėlydį pasitinka užsienyje | Diena.lt

REKORDINIS SKAIČIUS VOKIEČIŲ SAVO GYVENIMO SAULĖLYDĮ PASITINKA UŽSIENYJE

Kaip niekad daug vokiečių pensininkų savo gyvenimo saulėlydį pasitinka užsienyje. Pastarąjį kartą 240 000 pensijų pervesta vokiečiams į jų gyvenamąsias vietas užsienio šalyse. „Tai naujas rekordas, – sakė Dirkas Manthey‘is iš Vokietijos pensijų draudimo asociacijos. – Vien tik per praėjusius dešimt metų tokių pensijų gavėjų padaugėjo 50 000“.

Tarp populiariausių šalių, kurias vokiečiai renkasi senatvei praleisti, yra Austrija, Šveicarija, Ispanija, JAV ir Australija. Tačiau dėl palyginti nebrangaus pragyvenimo vis labiau populiarėja ir Pietryčių Europos šalys. Čia vokiečių pensininkų skaičius per dešimtmetį padvigubėjo iki daugiau kaip 10 000.

„Gauti savo senatvės pensiją užsienyje paprastai yra galima be jokių problemų bet kuriuo metu. Vokietijos pensijų draudimas perveda pensijas visame pasaulyje“, – sakė D. Manthey‘is.

Pensijos vokiečiams pervedamos net į tokias egzotiškas valstybes, kaip Fidžis, Tonga ir Samoa – čia gyvena mažiau nei 50 Vokietijos senjorų.

Iš viso Vokietijos pensininkams išmokama 22,9 mln. pensijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Išsikelia daugiausia dėl to, kad kitose šalyse vokiška pensija dažnai didesnė už vietinį atlyginimą, ten pigesnis pragyvenimas ir nekilnojamas turtas, geresnis klimatas , draugiški žmonės ir t.t. Paskutiniu metu populiaru persikelti gyventi į Rumuniją.

matosi

baisu tapo namuose gyventi po merkel akcijos .....

Ir mano

skaudančiams sanariams būtų geriau jeigu gyvenčiau ten kur nėra žiemos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS