Renkamas naujasis Europos Tarybos generalinis sekretorius | Diena.lt

RENKAMAS NAUJASIS EUROPOS TARYBOS GENERALINIS SEKRETORIUS

  • 1

Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) trečiadienį renka naująjį Europos Tarybos generalinį sekretorių.

Rinkimų procesas truks visą dieną.

Į Europos Tarybos generalinio sekretoriaus postą pretenduoja du kandidatai: Kroatijos užsienio reikalų ministrė Marija Pejčinovič Burič (Marija Peičinovič Burič) ir Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas (Didjė Reindersas).

Dabartinis generalinis sekretorius Thorbjornas Jaglandas (Torbjornas Jaglandas) buvo išrinktas 2009 metais, o 2014-aisiais buvo perrinktas. Jo įgaliojimai baigsis šių metų spalį.

Rusijos delegacija trečiadienį neatėjo į ETPA rytinį plenarinį posėdį. Antradienį delegacijos vadovė sakė, kad ateis į vakarinę posėdžių dalį nuo 15 val. 30 min. vietos laiku.

Jei Rusijos delegacijos įgaliojimai bus patvirtinti, jos nariai dalyvaus slaptame balsavime dėl Europos Tarybos generalinio sekretoriaus. Jei įgaliojimai nebus patvirtinti arba jei bus įvestos kokios nors sankcijos Rusijai, jos delegacija iš sesijos išvyks.

Antradienį ETPA sutiko leisti sugrįžti Rusijos, anksčiau netekusios teisės balsuoti dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos, atstovams, kad rusai neišstotų iš šios žmogaus teises ginančios organizacijos.

Vis dėlto Ukraina ir Baltijos šalys teigia, jog toks žingsnis siunčia pasauliui netinkamą signalą, nes Maskva esą nepadarė nieko, kad nusipelnytų sankcijų atšaukimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimininkas

Kaip čia gaunasi?Tokių žymių politikų kaip Grybauskaitė ir Kubilių išbrokavo.Juk jie taip stengėsi įtikti ES, net ir Merkel kritikavo, kad rusų dujos pro pat mūsų šoną nukeliavo į Vokietiją o jie su mielu noru leido dujų vamzdžiams po Vokietiją išsišakoti.Kur žiūri Landsbergis vyresnysis, kurs Lietuvą prikėlė ir rusų vamzdžius išdrabstė , o jie užsuko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS