Raginama nutraukti „visus priešiškus veiksmus“ Artimuosiuose Rytuose | Diena.lt

RAGINAMA NUTRAUKTI „VISUS PRIEŠIŠKUS VEIKSMUS“ ARTIMUOSIUOSE RYTUOSE

  • 1

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) penktadienį paragino nedelsiant nutraukti „visus priešiškus veiksmus“, kad būtų išvengta „naujo sukrėtimo“ Artimuosiuose Rytuose, Izraelio pajėgoms smogus Irano taikiniams Sirijoje.

Izraelis tvirtina, kad šie smūgiai buvo atsakas į Irano ataką prieš jo pozicijas Golano Aukštumose, ir paragino JT Saugumo Tarybą bei A. Guterresą tuoj pat pasmerkti šiuos Teherano veiksmus.

JT Saugumo Taryba, smarkiai susiskaldžiusi Sirijos klausimu, veikiausiai neskelbs jokio pareiškimo dėl naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį įvykusių incidentų, o penktadienio rytą nė viena Tarybos narė nebuvo paprašiusi sušaukti posėdį.

Izraelis ir Iranas jau seniai kovoja per savo „įgaliotinius“, o naujausias apsikeitimas ugnimi atrodė lyg perspėjimas, kad netrukus gali įsiplieksti tiesioginis konfliktas tarp šių dviejų valstybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Chm, kažkaip viskas virtuoziškai planinga: 1. JAV nutraukia sutartį su Iranu; 2. Izraelio premjeras vyksta į Maskvą. 3. Izraelis pradeda karinę invaziją. Ir tokiomis sąlygomis patikėt kad tarp tų įvykių dar buvo kažkokios NEKENKSMINGOS Irano raketos į kažkokias aukštumas, tai... reikia prisimint WW2 pradžios pretekstą, tokį " Gleivico incidentą", kur ESĄ lenkai kažkokią radijo stotį užpuolė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS