„Rheinmetall“ Ukrainoje atidarė bendras šarvuotųjų transporto priemonių remonto dirbtuves | Diena.lt

„RHEINMETALL“ UKRAINOJE ATIDARĖ BENDRAS ŠARVUOTŲJŲ TRANSPORTO PRIEMONIŲ REMONTO DIRBTUVES

Vokietijos ginklų gamintoja „Rheinmetall“ Ukrainoje atidarė bendras šarvuotųjų transporto priemonių remonto dirbtuves ir gamyklą, pirmadienį pranešė Ukrainos strateginių pramonės šakų ministerija.

Bendras „Rheinmetall“ ir partnerio iš Ukrainos atidarytas aptarnavimo centras padės operatyviai remontuoti Ukrainoje esančią vokišką įrangą bei atlikti jos techninę priežiūrą, nurodė ministerija.

„Kartu su „Rheinmetall“ įsteigta bendra gamykla ne tik žingsniu priartina Ukrainos pergalę – tai ir reikšmingas įvykis kuriant laisvojo pasaulio arsenalą“, – pranešime spaudai teigė ministras Oleksandras Kamyšinas.

Ši Vokietijos gamintoja aprūpina Ukrainą ginklais, naudojamais 2022 m. vasarį Rusijos pradėtame kare. Jos gaminamos produkcijos asortimente yra ir pėstininkų kovos mašinos „Marder“ bei tankai „Leopard“.

Centre dirbs specialistai iš Ukrainos, o darbo techninę priežiūrą vykdys pati vokiečių bendrovė, teigiama pranešime spaudai.

Ministerijos paskelbtoje nuotraukoje buvo matyti neperšaunamą liemenę dėvintis bendrovės „Rheinmetall“ generalinis direktorius Arminas Pappergeris.

„Mums labai svarbu teikti Ukrainai veiksmingą ir patikimą pagalbą“, – ukrainiečių pranešime spaudai teigė A. Pappergeris, atkreipdamas dėmesį, kad atsarginės dalys turi būti tiekiamos operatyviai.

„Rheinmetall“ praėjusiais metais paskelbė, kad bendra įmonė veiks transporto priemonių aptarnavimo ir techninės priežiūros srityse, taip pat surinkinės, gamins ir kurs naujas karines transporto priemones.

Ukraina su Vakarų gynybos bendrovių parama siekia ateityje tapti viena didžiausių pasaulyje ginklų gamintojų.

Gairės: Rheinmetall, gamykla, dirbtuvės, šarvuočiai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS