Romoje po tiltu pakabinta klimato aktyvistės G. Thunberg pavidalo lėlė | Diena.lt

ROMOJE PO TILTU PAKABINTA KLIMATO AKTYVISTĖS G. THUNBERG PAVIDALO LĖLĖ

Romoje po tiltu buvo pakabinta lėlė – savotiškas klimato aktyvistės Gretos Thunberg atvaizdas. Italijos vyriausybė pažadėjo pradėti tyrimą dėl „paaštrėjusių grėsmių“, pirmadienį pranešė Italijos žiniasklaida.

Socialiniuose tinkluose paviešintose nuotraukose buvo matyti po tiltu kabanti lėlė ilgomis šviesiomis kasomis, šalia buvo užrašas: „Greta yra tavo Dievas“. Italijos politikai dėl pastarojo incidento smarkiai pasipiktino, o Romos merė Virginia Raggi tviterio paskyroje parašė žinutę, kuria išreiškė Romos gyventojų solidarumą su G. Thunberg šeima.

Demokratų partijos (PD) pirmininkas Nicola Zingaretti pasmerkė „žiaurų smurtą“ ir teigė, kad partija negerbia už šios lėlės pakabinimą atsakingų žmonių vertybių.

Šešiolikmetė klimato aktyvistė išgarsėjo pernai, kai pradėjo „Fridays For Future“ kampaniją, subūrusią mokinius iš viso pasaulio. Spėjama, kad G. Thunberg šiemet galėtų laimėti Nobelio Taikos premiją.

GALERIJA

  • Romoje po tiltu pakabinta klimato aktyvistės G. Thunberg pavidalo lėlė
„Twitter“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Baisiai elgiasi

Kazkas pakiso sia mergina, didelis straipsnis buvo spaudoje, ji serga lengvos formos autizmu, pasinaudojo ja, dabar tyciojasi.

Įspėjimas,

kas laukia, jei atvyktų į Romą.

Viskas netikra

Netikra kovotoja ir netikras pakabinimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS