Romos valdžia sudarys „juodąjį sąrašą“ turistų, kurie negalės lankytis mieste | Diena.lt

ROMOS VALDŽIA SUDARYS „JUODĄJĮ SĄRAŠĄ“ TURISTŲ, KURIE NEGALĖS LANKYTIS MIESTE

  • 1

Romos valdžios pareigūnai planuoja sudaryti juodąjį sąrašą turistų, padariusių žalos miesto kultūros paminklams, ir neįsileisti jų į sostinę, pranešė portalas IOL.

„Romos valdžia planuoja imtis virtinės priemonių prieš turistus, anksčiau baustus už vandalizmą. Pareigūnai nori gerokai padidinti baudas už žalą miesto kultūros paminklams ir sudaryti juodąjį sąrašą turistų, kuriems bus draudžiama įvažiuoti į Romą“, – rašoma pranešime.

Jame nurodoma, kad Roma ketina pasinaudoti futbolo stadionų patirtimi, kai „prasižengę“ sirgaliai laikinai arba neribotam laikui būna nebeįleidžiami į rungtynes.

„Romoje taip pat bus sustiprintas saugumas, įrengus papildomų stebėjimo kamerų vietose, kur įvyksta daugiausia nusikaltimų“, – skelbia portalas.

Roma daug kartų yra nukentėjusi nuo turistų vandalų. „Įsimintiniausias incidentas įvyko 8-o dešimtmečio pradžioje, kai vienas vengrų turistas sudavė 15 smūgių plaktuku garsiajai Michelangelo (Mikelandželo) Pietai, o paskui buvo suimtas policijos“, – rašo IOL.

2015 metais už vandalizmą buvo suimtos dvi turistės iš Kalifornijos ir viena prancūzė, išraižiusios savo vardus Koliziejuje. Toje pačioje vietoje paauglys iš Austrijos pabandė „atsiminimui“ pavogti vieną plytą.

„Būta ir kitų atvejų. Vienas turistas nulaužė dramblio iltį nuo XVII amžiaus menininko Lorenzo Bernini (Lorenco Berninio) obelisko Minervos aikštėje, kitas apgadino valties skulptūrą Ispanijos aikštėje esančiame fontane, o trečias pabandė nupjauti Renesanso epochos paveikslo kampą“, – rašoma portale.

Praėjusiais metais Romoje apsilankė 16 mln. turistų, ir ji užėmė 12 vietą lankomiausių pasaulio vietų sąraše.

Visas Romos centras yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai

ko gero pamnklai tk predanga nes ddesne zala daro balandziai o greiciausia tai vatikano pidaru apsauga nes zmones paspiktine tokiu abengumu ju atzvilgiu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS