„Rosatom“ dėl COVID-19 protrūkio ėmėsi papildomų saugumo priemonių Astravo AE | Diena.lt

„ROSATOM“ DĖL COVID-19 PROTRŪKIO ĖMĖSI PAPILDOMŲ SAUGUMO PRIEMONIŲ ASTRAVO AE

Astravo atominę elektrinę Baltarusijoje statanti Rusijos valstybinė branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“ dėl koronaviruso protrūkio ėmėsi papildomų saugumo priemonių jėgainės statybvietėje.

„Ypatingą dėmesį skiriame Baltarusijoje esančiai statybvietei, imamės ten beprecedenčių sanitarijos ir epidemiologinio saugumo priemonių – juk dabar statybvietėje dirba daugiau kaip 6 tūkst. žmonių“, – sakė „Rosatom“ vadovas Aleksejus Lichačiovas vaizdo kreipimesi, paskelbtame įmonės tinklalapyje.

„Siekdami veiksmingiau užkirsti kelią epidemijos plitimui, išsiuntėme į Baltarusiją personalo tarnybos vadovus, turinčius darbo [inžinerijos įmonėje] ASE ir koncerne „Rosenergoatom“ patirties. Jie užsiims visų rekomendacijų ir priemonių, kurių buvo imtasi mūsų šakoje ir kurios davė teigiamų rezultatų, įgyvendinimu statybvietėje Baltarusijoje“, – sakė jis.

Gegužės 26 dieną „Rosatom“ pranešė, kad Astravo atominės elektrinės statybvietėje nustatyta maždaug koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų.

„Nepaisant papildomų organizacinių sunkumų, darbai pirmajame Baltarusijos atominės elektrinės bloke juda pirmyn, priartindami mus prie labai atsakingo etapo – fizinio paleidimo. Pažymėsiu, kad su nacionaliniu užsakovu ir reguliuotoju turime veiksmingą sąveiką, o tai nepaprastai svarbu tokiomis aplinkybėmis“, – pridūrė A. Lichačiovas.

Gegužės 26 dieną „Rosatom“ pranešė, kad Astravo atominės elektrinės statybvietėje nustatyta maždaug koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų.

„Statybos aikštelėje Baltarusijoje – šiam projektui skiriame ypatingą prioritetą – užfiksuota maždaug 100 incidentų, apie 100 teigiamų [COVID-19] testų. Tai ne tik mūsų darbuotojai, bet ir Baltarusijos užsakovo atstovai“, – tąsyk sakė M. Lichačiovas.

Baltarusija savo ruožtu pranešė, kad koronavirusu užsikrėtė 18 Astravo jėgainės darbuotojų.

„Gegužės 26 dienos duomenimis, 18-os jėgainės darbuotojų testų dėl COVID-19 rezultatai buvo teigiami“, – informavo jėgainės vadovybė.

Gegužės pradžioje į Astravo AE iš Rusijos buvo atgabentas branduolinis kuras pirmajam reaktoriui, kurį planuojama įjungti liepos mėnesį.

Jėgainė turės du rusiško VVER projekto reaktorius, kurių kiekvieno galia – 1200 megavatų. Antrąjį reaktorių tikimasi įjungti praėjus maždaug vieneriems metams nuo pirmojo reaktoriaus veiklos pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS