Rumunijoje gali tekti sunaikinti dešimtis tūkstančių „AstraZeneca“ vakcinos dozių | Diena.lt

RUMUNIJOJE GALI TEKTI SUNAIKINTI DEŠIMTIS TŪKSTANČIŲ „ASTRAZENECA“ VAKCINOS DOZIŲ

Rumunijos nacionalinio vakcinacijos komiteto vadovas paskelbė, kad netrukus pasibaigs kelių dešimčių tūkstančių „AstraZeneca“ vakcinos nuo COVID-19 dozių galiojimas ir jas veikiausiai teks sunaikinti, praneša agentūra AP.

„Birželio 30 dieną pasibaigs 35 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių galiojimas. Mums veikiausiai nepavyks jų sunaudoti. Bus pradėta jų sunaikinimo procedūra“, – per spaudos konferenciją paskelbė Valeriu Gheorghita.

„AstraZeneca“ yra viena iš keturių vakcinų, kurias leidžiama naudoti Rumunijoje. Tačiau daugiau kaip 19 mln. gyventojų turinčioje šalyje žmonės ne itin noriai skiepijasi, ten visišką apsaugą nuo viruso turi tik maždaug 23 proc. populiacijos.

Negana to, pastarosiomis savaitėmis pastebėtas smarkus kasdien atliekamų vakcinacijų skaičiaus sumažėjimas. Gegužės viduryje kasdien buvo suskiepijama po maždaug 100 tūkst. vakcinos dozių, palyginti tik su 25 tūkst. dozių per dieną praėjusią savaitę.

Nuo pandemijos pradžios Rumunijoje patvirtinta daugiau kaip 1 mln. COVID-19 atvejų, iš kurių beveik 33 tūkst. baigėsi mirtimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS