Rusai iš okupuotų Ukrainos teritorijų išvežė beveik 5 mln. tonų grūdų | Diena.lt

RUSAI IŠ OKUPUOTŲ UKRAINOS TERITORIJŲ IŠVEŽĖ BEVEIK 5 MLN. TONŲ GRŪDŲ

Nacionalinio pasipriešinimo centras pranešė, kad okupantai iš laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų išvežė bemaž 5 milijonus tonų ukrainietiškų grūdų.

„2023 m. priešas surinko ir iš laikinai okupuotų teritorijų pasiėmė 4,8 mln. tonų grūdų. Lygiai, kaip prieš 100 metų, Rusija toliau plėšia okupuotus kraštus ir ima viską, kas papuola į jos rankas. Iš okupuotų teritorijų išvyksta ešelonai su priešo Ukrainos žemėse surinktais grūdais“, – nurodoma pranešime.

Tuo pat metu veikia sistema, pagal kurią ūkininkai privalo atiduoti grūdus okupantams už fiksuotą kainą, kuri yra keletą kartų mažesnė nei rinkos. Po to okupantai grūdus perparduoda už rinkos kainą, o skirtumą įsideda į savo kišenę. Šis kainų skirtumas – tai Kremliaus atlygis už „ištikimybę“.

„Niekas, susijęs su ukrainietiškų grūdų vagystėmis, neišsisuks nuo atsakomybės, tokie asmenys – teisėtas pasipriešinimo judėjimo taikinys“, – pabrėžė Nacionalinio pasipriešinimo centras.

Pranešama, kad pirmuoju 2023–2024 prekybos metų pusmečių (t. y. nuo 2023 m. liepos 1 d. iki gruodžio 31 d.) Ukraina žemės ūkio produkcijos eksporto apimtis sumažino 17 proc.

 

Gairės: karas Ukrainoje, rusai, ukrainietiški grūdai, okupuotos Ukrainos teritorijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS