Rusija apie Baltijos šalių protestus: saliutai vyks mūsų teritorijoje, nenurodinėkite | Diena.lt

RUSIJA APIE BALTIJOS ŠALIŲ PROTESTUS: SALIUTAI VYKS MŪSŲ TERITORIJOJE, NENURODINĖKITE

Rusija sureagavo į Baltijos šalių pareikštus protestus Rusijai dėl saliutų, skirtų paminėti išvadavimo nuo nacių ir sovietinės okupacijos pradžios metines. Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovės Marijos Zacharovos teigimu, Baltijos šalys neturėtų nurodinėti Rusijai, ką ji gali ir ko negali daryti savo teritorijoje.

„Kai pamačiau šias naujienas ir nebuvo galimybės jų patvirtinti ar paneigti, aš maniau, kad tai yra kažkokia klaida. Kalbame apie saliutą mūsų šalies teritorijoje. Neaišku, kodėl mes turime klausti kitų dėl tokio saliuto surengimo priežasčių. Tai yra kažkas visai naujo. Vėliau paaiškėjo, kad mūsų ambasadų atstovams buvo pasakyta, jog Baltijos šalys sovietmetį laiko okupacija ir prieštarauja saliutams“, – spaudos konferencijoje pareiškė M. Zacharova.

Pasak jos, saliutai neva yra skirti ne paminėti sovietinę okupaciją, o pagerbti Antrajame pasauliniame kare žuvusius žmones.

Šie saliutai rengiami tų žmonių garbei, kurių su mumis jau beveik neliko.

„Šie saliutai rengiami tų žmonių garbei, kurių su mumis jau beveik neliko. Daugelis žuvo dar tais metais, atidavę savo gyvybes už visų žmonių laisvę. Daugelis ėjo ir kovojo ne dėl politinių vertybių, bet dėl mūsų planetos laisvės. Būtent jiems atminti ir rengiami saliutai“, – tvirtino M. Zacharova.

URM atstovė taip pat pareiškė, kad Lietuva, Latvija ir Estija neturėtų nurodinėti Rusijai, ką jai daryti savo teritorijoje.

„Man regis, netinkama nurodinėti valstybei, ką jai daryti savo teritorijoje. Juolab tokiais žodžiais ir tokiomis formuluotėmis“, – pridūrė ji.

Baltijos šalys šią savaitę pareiškė protestą Rusijai dėl Maskvoje rengiamų fejerverkų, skirtų paminėti, be kitų miestų, Vilniaus, Kauno, Rygos ir Talino išlaisvinimo nuo nacių metines, kurios reiškė sovietinės okupacijos atstatymą. Estijos URM protestą pareiškė trečiadienį, ketvirtadienį tą patį padarė ir Lietuvos bei Latvijos URM.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

Rusų vietoje net nekreipčiau dėmesio į kažkokių ten Pabaltijo karlikų kiauksėjimus. Ką noriu- tą pas save ir darau . Per didelė garbė dar ir reaguoti į tų kvailučių kvaksėjimus...

Pilietis

Minimumas ruskyne 150eu, pensijos nė 100eu nesiekia, o valdžia sau saliutus į orą šaudo!

>vytautas

Cemodan-vokzal-rossia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS