Rusija didina baudas nepageidaujamu turiniu internete besidominties vartotojams | Diena.lt

RUSIJA DIDINA BAUDAS NEPAGEIDAUJAMU TURINIU INTERNETE BESIDOMINTIES VARTOTOJAMS

Rusijos parlamento žemutiniai rūmai (Valstybės Dūma) antradienį patvirtino daugiau nei dvejus metus galiojančio įstatymo pataisas, kuriomis smarkiai didinamos baudos interneto paslaugų tiekėjams už pakartotiną nevykdymą reikalavimo blokuoti nuorodas į Rusijoje draudžiamus tinklapius.

Pataisos skelbia, jog už ryšių reguliuotojo „Roskomnadzor“ reikalavimo pašalinti ar apriboti prieigą prie tinklapių vaikų pornografijos, ekstremistinės informacijos ar informacijos apie tai, kaip pagaminti narkotikų ar jų įsigyti, pakartotiną nevykdymą skiriamos baudos nuo 10 proc. iki 20 proc. interneto paslaugų tiekėjo metinės apyvartos, bet ne mažiau 8 mln. rublių.

Už „Roskomnadzor“ reikalavimo pašalinti ar apriboti prieigą prie kitokio nei aukščiau išvardinto turinio tinklapių pakartotiną nevykdymą gresia bauda nuo 5 proc. iki 10 proc. interneto paslaugų tiekėjo metinės apyvartos, bet ne mažiau 4 mln. rublių.

Iki šiol buvo numatytos fiksuoto, gana simbolinio dydžio baudos.

Pataisų autoriai skelbia, jog jos bus „labai aktualios“ tarptautinių socialinių tinklų „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“, taip pat „YouTube“ valdytojoms.

2018-ųjų rugsėjį Rusijoje įsigaliojęs įstatymas įpareigoja visas šalyje veikiančias paieškų internete sistemas prisijungti prieš Federalinės informacijos sistemos ir vykdyti joje nurodytų Rusijoje draudžiamų tinklapių blokavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS