Rusija ir Austrija susitarė derėtis dėl „Sputnik V“ vakcinos | Diena.lt

RUSIJA IR AUSTRIJA SUSITARĖ DERĖTIS DĖL „SPUTNIK V“ VAKCINOS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas penktadienį telefonu susitarė dėl derybų, per kurias bus aptarta Rusijos sukurtos vakcinos „Sputnik V“ tiekimo ir bendros gamybos galimybė, pranešė Kremlius.

„Išsamiai aptartas kovos su koronaviruso plitimu klausimas, įskaitant galimybę Rusijos „Sputnik V“ vakcinos dozes tiekti Austrijai ir pradėti bendrą šios vakcinos gamybą“, – teigiama Kremliaus pranešime.

Pokalbį telefonu, Kremliaus teigimu, inicijavo Austrija, ES susidūrus su kritika dėl lėto vakcinacijos kampanijos vykdymo. Vakcinacija bendrijos šalyse stringa dėl vakcinos dozių trūkumo.

Kai kurios ES šalys, įskaitant Vokietiją bei Ispaniją, teigė svarstysiančios įsigyti Rusijos vakciną, jei ją patvirtintų Europos reguliavimo institucijos. Vengrija savo ruožtu nelaukė patvirtinimo ES ir paskelbė atskirą „Sputnik V“ vakcinos patvirtinimą.

Rusija savo sukurtą vakciną patvirtino praėjusį rugpjūtį, dar prieš didelio masto klinikinius tyrimus, o tai sukėlė kitų valstybių nerimą dėl vakcinos saugumo ir efektyvumo.

Vis dėlto medicinos mokslo žurnale „The Lancet“ šį mėnesį paskelbti tyrimo rezultatai rodo, kad vakcina yra saugi ir 90 proc. efektyvi.

Rusijos tiesioginių investicijų fondas, rėmęs vakcinos kūrimą, teigė, kad „Sputnik V“ vakciną užregistravo daugiau nei 35 šalys.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

J0

Rupinasi savo salies pilieciais o musu tik koneveikt ir dergt ant kaimynu temoka todel manau net ir nusprendus isigyti mums butu atsisakyta jos parduoti

pagarba

rūpinasi savo piliečiais

Klaustukas

Ką reiškia kad paspaudus pritarimą komentarui,pritariamų skaičius mažėja,o atsiranda nepritarimas,čia naujas Kauno dienos konservatoriškas politinis fintas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS