Rusija įspėjo: Maskva gali išplėsti karinį atsaką į Vakarų raketų grėsmes | Diena.lt

RUSIJA ĮSPĖJO: MASKVA GALI IŠPLĖSTI KARINĮ ATSAKĄ Į VAKARŲ RAKETŲ GRĖSMES

Maskva gali išplėsti savo karines ir technines priemones kaip atsaką į grėsmes, kylančias dėl Jungtinių Valstijų bei jų sąjungininkių planų sukurti vidutinio ir trumpesnio nuotolio sausumos raketų arsenalą, pirmadienį perspėjo Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova.

„Toliau įdėmiai stebėsime JAV ir jų sąjungininkių Europoje bei Azijos ir Ramiojo vandenyno regione praktines priemones, kuriomis kuriamas vidutinio ir trumpesnio nuotolio sausumos raketų arsenalas“, – kalbėjo Rusijos diplomatė.

„Jokiu būdu neužtrenkiame durų dialogui, tačiau, atsižvelgdami į dabartinę situaciją, taip pat neatmetame, jog Rusija turės labiau susikoncentruoti į savo karines ir technines priemones kaip atsaką į dėl raketų kylančias grėsmes“, – sakoma Rusijos URM pareiškime.

Tuo pačiu metu nustatyta, kad pagrindinė užduotis Europos teritorijoje būtų smogti oro gynybos sistemoms ir „pralaužti priešo gynybą“ įvykus konfliktui su Rusija.

Rusijos diplomatė atkreipė dėmesį į Pentagono pareiškimus, „kurie pastarąsias kelias savaites pradėjo skambėti vis dažniau“, apie praktinius žingsnius kuo greičiau kuriant bei dislokuojant vidutinio ir trumpesnio nuotolio sausumos raketas įvairiuose pasaulio regionuose.

„Tuo pačiu metu nustatyta, kad pagrindinė užduotis Europos teritorijoje būtų smogti oro gynybos sistemoms ir „pralaužti priešo gynybą“ įvykus konfliktui su Rusija. Jungtinės Karalystės kariuomenė prisijungė prie šių absoliučiai priešiškų ir destabilizuojamų pareiškimų bei veiksmų. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad anglosaksų pareigūnai yra pasiryžę smogti tik gynybos priemonėms, kurios garantuoja Rusijos Federacijos saugumą kilus karinės atakos grėsmei,“ – pirmadienį kalbėjo M. Zacharova.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Bet kas

Bet kas tik ne mongoloidai Lietuvoje ir nereikia čia tų vatnikų komentarų

PER ŠVELNIAI PASAKYTA

Rusija šiandien gali taip driokstelėti, kad mažai nepasirodys nei vienai Europos valstybei. Kai kas visiškai pamiršo istorijos pamokas...Švedai, Totoriai-mongolai, Napoleonas, Kaizeris, Hitleris...kuo visa tai baigėsi tiems "didvyriams". Ir...nereikia pamiršti - Rusija šiandien galingesnė nei buvusi Tarybų sąjunga. Su ugnimi kai kas žaidžia...JAV teroristai Ukrainos nacikus jau ruošia...tik...kentės visa Europa...

>Saulius

Pries 80 metu, okupuota sovietiniu galvazudziu, Lietuva buvo paversta kariniu poligonu, ne dabar.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS