Rusija pareiškė, kad JAV ir Ukrainos saugumo susitarimas yra tik „popiergaliai“ | Diena.lt

RUSIJA PAREIŠKĖ, KAD JAV IR UKRAINOS SAUGUMO SUSITARIMAS YRA TIK „POPIERGALIAI“

Penktadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė „tiesiog popiergaliais“ pavadino JAV ir Ukrainos saugumo susitarimą, pasirašytą per Didžiojo septyneto (G7) viršūnių susitikimą Italijoje.

Rusijos naujienų agentūros citavo Mariją Zacharovą, sakiusią, kad „šie susitarimai yra apie nieką, jie neturi teisinės galios“.

Ketvirtadienį Ukraina pasirašė saugumo susitarimus su JAV ir Japonija, o anksčiau – su kitomis Vakarų sąjungininkėmis, įskaitant Didžiąją Britaniją ir Prancūziją. Dokumentuose žadama ilguoju laikotarpiu tęsti karinę ir finansinę paramą Ukrainai Rusijos karinio puolimo akivaizdoje.

M. Zacharova sakė, kad šiais susitarimais daugiausia siekiama „parodyti Ukrainoje likusiems piliečiams (...) kad pasaulio bendruomenė, atrodo, vis dar juos palaiko“. „Iš tikrųjų jie vengia bet kokios teisinės atsakomybės už Ukrainos ateitį“, – sakė ji.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad su Vašingtonu pasirašyta 10 metų trukmės sutartis yra „tiltas“ į jo šalies narystę NATO.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos pareiškimas, JAV, Ukraina, susitarimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS