Rusija kaltina Ukrainą numušus lėktuvą su karo belaisviais | Diena.lt

RUSIJA KALTINA UKRAINĄ NUMUŠUS LĖKTUVĄ SU KARO BELAISVIAIS

  • 0

Rusijos gynybos ministerija trečiadienį apkaltino Kyjivą numušus karinį transportinį lėktuvą su 65 ukrainiečių kariais, kurie turėjo būti iškeisti per apsikeitimą belaisviais.

Rusų ministerijos teigimu, lėktuvas buvo numuštas, kai skrido iš aerodromo netoli Maskvos į Belgorodą netoli Ukrainos sienos, kad nugabentų ukrainiečių karius apsikeitimui.

Ji tvirtino, kad į orlaivį pataikė priešlėktuvinės raketos.

Ukraina incidento nekomentavo, o naujienų agentūra AP negali patvirtinti, kas buvo lėktuve. Ukrainos pareigūnai įspėjo nesidalyti nepatikrinta informacija.

Be 65 karo belaisvių, Il-76 buvo šešių asmenų įgula ir dar trys keleiviai, teigė rusų ministerija. Pareiškime teigiama, kad Rusijos radarai užfiksavo dviejų ukrainietiškų raketų paleidimą iš Ukrainos Charkivo srities, besiribojančios su Belgorodo regionu. Ministerija išpuolį pavadino teroristiniu aktu.

„Ukrainos vadovybė gerai žinojo, kad pagal nusistovėjusią praktiką Ukrainos kariai, kuriais bus keičiamasi, šiandien kariniu transporto lėktuvu bus nugabenti į Belgorodo aerodromą“, – sakoma pranešime.

„Pagal ankstesnį susitarimą šis įvykis turėjo įvykti po pietų prie Kolotylivkos kontrolės posto Rusijos ir Ukrainos pasienyje“, – teigiama jame.

Rusija pareiškė, kad Ukraina per šį išpuolį „nepaisė savo piliečių gyvybių“.

Ukrainos teisių ombudsmenas Dmytro Lubinecas, kuris yra tarp pareigūnų, atsakingų už apsikeitimą belaisviais, sakė, kad jo biuras atlieka tyrimą.

Gairės: Rusija, kaltina Ukrainą, lėktuvo katastrofa, karinis lėktuvas, 65 ukrainiečių kariai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS