Rusija kritikuoja užsienio kampaniją prieš „Sputnik V“ vakciną | Diena.lt

RUSIJA KRITIKUOJA UŽSIENIO KAMPANIJĄ PRIEŠ „SPUTNIK V“ VAKCINĄ

Kremlius kritikuoja tarptautinę kampaniją prieš rusišką vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“. Rusija kategoriškai atmeta „egoistiškus“ kitų šalių bandymus daryti spaudimą, kad nebūtų naudojamos tam tikros vakcinos, antradienį pareiškė prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. Taip jis reagavo į JAV sveikatos apsaugos ir žmogiškųjų paslaugų departamento (HHS) pranešimą, anot kurio, Vašingtonas spaudžia Braziliją nepirkti „Sputnik V“.

„Tokie egoistiniai bandymai versti šalis nepirkti tam tikrų vakcinų nėra racionalūs, jie kenkia visų žmonių interesams“, – sakė D. Peskovas. Maskva, anot jo, atmeta „vakcinų konkuravimą“. „Mes manome, kad visi turime suvienyti savo jėgas, kad galėtų būti paskiepyta kuo daugiau žmonių“, – kalbėjo D. Peskovas. Nėra aišku, ar jis kritiką taikė tiesiogiai JAV.

Brazilija savo vakcinacijos kampaniją pradėjo sausį ir naudojo „AstraZeneca“ bei kinišką „Coronavac“ vakciną. Praėjusią savaitę vyriausybė paskelbė užsakiusi 10 mln. „Sputnik V“ dozių. Pirmadienį Brazilija paskelbė, kad pirks ir 100 mln. dozių „Biontech“/“Pfizer“ vakcinos bei 38 mln. „Johnson & Johnson“.

Rusija savo vakciną registravo praėjusių metų vasarą – dar prieš pasibaigus klinikiniams tyrimams. Tai užsienyje sukėlė skepsį dėl vakcinos veiksmingumo. Dabar vakcina jau patvirtinta daugiau kaip 50 pasaulio šalių. Pasak solidžiame mokslo žurnale „The Lancet“ paskelbto tyrimo, „Sputnik V“ efektyvumas siekia 91,6 proc.

ES rusiška vakcina dar nėra registruota. Tačiau Europos vaistų agentūra (EVA) jau pradėjo jos vertinimo procedūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

"zinovui"

Taip taip. Viskas kas rusiska - "geriausia" Ha ha ha. Vaziuok i Rusija skiepytis.

> zinovui

O kaipgi Juk "gavnaliot-sputnik"padaryta "NOVIČIOK" pagrindu NKVD -istų Inovacinė vakcina. Mirtis ištinka po pusės metų ir jokių įtarimų žudiko putlerio adresu

Zinovas

Sputnik siaip yra geriausia vakcina is visu esanciu rinkoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS