Rusija neigia, kad užsakė nupiešti Dovydo žvaigždes Paryžiuje | Diena.lt

RUSIJA NEIGIA, KAD UŽSAKĖ NUPIEŠTI DOVYDO ŽVAIGŽDES PARYŽIUJE

  • 4

Rusija ketvirtadienį atmetė, jos nuomone, kvailus kaltinimus, kad Maskva yra susijusi su Paryžiuje ir jo priemiesčiuose ant pastatų nupieštomis Dovydo žvaigždėmis.

Tyrėjai teigė, kad kai kurie iš daugybės antisemitinių grafičių galėjo būti nupiešti užsienyje gyvenančio asmens prašymu, ir užsiminė apie galimą ryšį su Rusija.

„Tai kvailystė, visiška nesąmonė ir tiesiog nepadoru“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova, paklausta, ar šis incidentas gali būti siejamas su Rusija.

Po spalio 7-osios palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ išpuolio prieš žydų valstybę, po kurio Izraelis pradėjo Gazos Ruožo bombardavimo kampaniją, Paryžiuje, kur gyvena didelės žydų ir musulmonų bendruomenės, auga įtampa.

„Tai paprasčiausiai Prancūzijos pareigūnų arba jų specialiųjų tarnybų bandymas apsimesti, kad antisemitizmo apraiškų daugėjimas Prancūzijoje yra ne vidaus problema“, – pridūrė M. Zacharova.

Grafičiai, kurie kai kuriems priminė Antrojo pasaulinio karo metais nacių vykdytą Paryžiaus okupaciją ir žydų vežimą į mirties stovyklas, buvo pasmerkti viso politinio spektro atstovų.

Prancūzija teigė, kad sulaikė du moldavus ir kad šie tyrėjams sakė veikę trečiosios šalies nurodymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

As

Po kiek lailo paaiskes kad tai amerikieciu darbelis , kaip Nordstream dujo Vokietijai sprogdinimas..ir kiti nesvarus darbeliai...

Anonimas

Žydas muša, žydas rėkia....

O kas blogo žvaigždėse??

Juk ant vėliavos tokia pat. Gi ne svastikomis išpaišė. Ir ant sinagogų, ir ant kapinių tvoros, visur žvaigždės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS