Rusija nepakvietė ESBO stebėti prezidento rinkimų | Diena.lt

RUSIJA NEPAKVIETĖ ESBO STEBĖTI PREZIDENTO RINKIMŲ

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) pareiškė esanti nusivylusi, kad Rusija į kovo mėnesį vyksiančius prezidento rinkimus nepakvietė jos stebėtojų.

„Tai prieštarauja Rusijos įsipareigojimams ESBO ir kartu iš šalies rinkėjų bei institucijų atima galimybę sulaukti nešališko ir nepriklausomo rinkimų vertinimo“, – pareiškė ESBO Žmogaus teisių ir demokratinių institucijų biuro (ODIHR) vadovas Matteo Mecacci.

Rusija kovo 17 d. rinks naują prezidentą. Nėra abejonių, kad Vladimiras Putinas penktą kartą bus paskelbtas rinkimų nugalėtoju.

ESBO 1993 m. pirmą kartą nusiuntė į Rusiją stebėtojų misiją stebėti prezidento rinkimų. Tačiau jau 2021-ųjų parlamento rinkimai čia vyko be ESBO atstovų. Organizacija žengė atitinkamą žingsnį, kai rusų institucijos prieš tai smarkiai apribojo rinkimų stebėseną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

va taip

Kodėl turėtų? Bus ten tų "stebėtojų" ar nebus , vis tiek rinkimai bus paskelbti "neatitinkantis tarptautinių rinkiminių standartų"

PRIE KO ČIA ESBO ?

Kai kas painioja Rusiją su, pagal JAV dūdele šokančias blusines valstybėles, kurios be šeimininkų iš už Atlanto greitai pirstelėti prašys leidimo. O pačioje teroristinėje Amerikoje, panašu, kad be pilietinio karo nesugebės išsirinkti dar bent šiek tiek paeinančio prezidento...

Labai

gerai kad nepakvietė, RUSIJA turi savo stebėtojus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS