Rusija paskelbė atsakomųjų sankcijų Kanadai | Diena.lt

RUSIJA PASKELBĖ ATSAKOMŲJŲ SANKCIJŲ KANADAI

Rusija pirmadienį paskelbė atsakomųjų sankcijų devyniems aukšto rango Kanados pareigūnams, įskaitant teisingumo ministrą, kai Otava ėmėsi panašių priemonių dėl Maskvos elgesio su Kremliaus kritiku Aleksejumi Navalnu.

Rusijos užsienio ministerijos pranešime sakoma, kad devyniems Kanados pareigūnams „neribotam laikui“ uždraudžiama atvykti į Rusiją dėl jų vaidmens „formuojant ir vykdant antirusišką kursą“.

„Atsakant į Kanados vyriausybės 2021 metų kovo 24 dieną įvestas neteisėtas sankcijas Rusijos piliečiams išgalvotu pagrindu – neva dėl nuteisto už neteisėtus veiksmus Rusijos piliečio Aleksejaus Navalno persekiojimą – buvo priimtas sprendimas neribotam laikui uždrausti atvykti“ Kanados  teisingumo ministrui Davidui Lametti (Davidui Lamečiui), Kanados federalinės kalėjimų tarnybos vadovei Anne Kelly (En Keli), Karališkosios raitosios policijos komisarei Brendai Lucki (Brendai Laki) ir jos pavaduotojui Brianui Brennanui (Brajenui Brenanui), premjero užsienio politikos patarėjai Marci Surkes (Marsi Serkes), tarpregioninio bendradarbiavimo ministrui Dominicui LeBlancui (Dominikui Leblankui), gynybos viceministrei Jodi Thomas (Džodi Tomas), Gynybos štabo viršininko pavaduotojui Michaelui Rouleau (Maiklui Rulo), taip pat kontradmirolui Scottui Bishopui (Skotui Bišopui), Kanados karinės žvalgybos vadovui.

Kovo mėnesį Kanada paskelbė sankcijas Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktoriui Aleksandrui Bortnikovui, generaliniam prokurorui Igoriui Krasnovui, Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) direktoriui Aleksandrui Kalašnikovui, taip pat prezidento Vladimiro Putino administracijos ir gynybos aukšto rango pareigūnams, reaguodama į „šiurkščius“ žmogaus teisių pažeidimus ir veiksmus prieš Kremliaus kritikus, įskaitant Aleksejų Navalną, kuris buvo apnuodytas ir pasiųstas už grotų.  

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

zinoma

kam priesiskai nusiteikusius pries ta valstybe kitos salies piliecius priimti i svecius, tegul jie sedi ten kur jiems gera.Lietuvyska valdzia gi taip pat daro...

kaunietis

Prasmirde chuilo chalujai tik maskvabaduose ir gali lankytis,i vakarus vagiu,teroristu ir zudiku niekas neisileis.Tokia rusisko pasaulio kasdienybe.

Cha

O apie nasralną jau nieko nebegirdėti....pakirpo gaideliui sparnelius, nustojo kudakuoti. Aleliuja. Tas pats pratasievičiui , svietkai, baigėsi visas narsumas. Po pusmečio jau jų niekas ir neprisimins. Ką tada giedos broileris ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS