Rusija paskelbė teisių gynimo grupę „Freedom House“ nepageidaujama organizacija | Diena.lt

RUSIJA PASKELBĖ TEISIŲ GYNIMO GRUPĘ „FREEDOM HOUSE“ NEPAGEIDAUJAMA ORGANIZACIJA

  • 7

Rusija antradienį pranešė, kad JAV finansuojamą teisių gynimo grupę „Freedom House“ paskelbė nepageidaujama organizacija ir uždraudė joje dirbti arba palaikyti su ja ryšius.

Nuo 2015 metų Rusijos pareigūnai nepageidaujamomis paskelbė dešimtis žiniasklaidos priemonių, analitinių centrų ir pelno nesiekiančių organizacijų, o teisių gynimo grupės teigia, kad taip siekiama įbauginti kitaminčius.

Rusijos generalinis prokuroras savo pareiškime teigė, kad „Freedom House“ paragino „visapusiškai padėti Ukrainai nugalėti Rusiją“ ir diskreditavo Rusijos kariuomenę.

„Organizacija teikia informacinę, finansinę, teisinę ir kitokią paramą Rusijos opozicinėms struktūroms, provakarietiškai nusiteikusiems ir LGBTQI+ aktyvistams, bendruomenėms, ginančioms savo interesus, ir asmenims, nuteistiems už teroristinius nusikaltimus“, – sakoma pranešime.

„Freedom House“ teigia, kad remia ir finansuoja vietos demokratijos aktyvistus ir grupes, kovojančias už pilietines laisves, daugiau nei 30 šalių, o didžiąją dalį lėšų gauna iš JAV valstybės departamento.

Ji geriausiai žinoma dėl savo indekso „Laisvė pasaulyje“, pagal kurį vertinamos kiekvienos šalies pilietinės laisvės ir jos žymimos „laisvos“ arba „nelaisvos“. Rusija žymima kaip „nelaisva“.

Prieš daugiau nei dvejus metus Rusijai užpuolus Ukrainą, Maskva ėmėsi precedento neturinčio susidorojimo su kitaminčiais, kurį teisių gynimo grupės prilygino sovietinių laikų masinėms represijoms.

Maskva nepageidaujamomis organizacijomis taip pat paskelbė Pasaulio gamtos fondą, „Greenpeace“, „Transparency International“ ir „Laisvosios Europos radiją / Laisvės radiją“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL).

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Ko kraunat tas nuotraukas su fašistų skuduru???

Geriau man pakraukit. Dvi dienas nekruštas jau gyvenu, jau pasturgalį niežti...

Landzberginis padugnė

Labai gerai Rusija padarė. Svetimos valstybės spec tarnybos prisidengdamos visokiomis teisių gynimo grupėmis vykdo ardomąją veiklą prieš kitą valstybę ir nori, kad ji būtu labai "pageidaujama".

Chutine, Debilu buvai Debilu ir liksi

...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS