Rusija po virtinės atakų paskyrė naują savo Juodosios jūros laivyno vadą | Diena.lt

RUSIJA PO VIRTINĖS ATAKŲ PASKYRĖ NAUJĄ SAVO JUODOSIOS JŪROS LAIVYNO VADĄ

  • 0

Rusija antradienį paskyrė naują savo Juodosios jūros laivyno vadą po virtinės Ukrainos išpuolių prieš jos karinius laivus.

Kyjivas tvirtina, kad nuo tada, kai Maskva daugiau kaip prieš dvejus metus pradėjo plataus masto karą, Juodojoje jūroje sunaikino trečdalį Rusijos karinių laivų.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo Juodosios jūros laivyno vadu paskyrė viceadmirolą Sergejų Pinčiuką.

Šis paskyrimas yra platesnio Rusijos karinio jūrų laivyno pertvarkymo, įskaitant naujo vyriausiojo vado admirolo Aleksandro Moisejevo paskyrimą, dalis.

„Viena vertus, sveikinu jus, kita vertus, tikiuosi, kad suprantate, kokia didžiulė atsakomybė gula ant jūsų pečių, ir viliuosi, kad susidorosite su užduotimis, kurios jums bus iškeltos“, – Gynybos ministerijos paskelbtame vaizdo pranešime naujiesiems laivyno vadams sakė S. Šoigu.

Rusijos karinių tinklaraščių autoriai, kai kurie jų – glaudžiai susiję su ginkluotosiomis pajėgomis, jau kelias savaites kalba, kad ankstesnis Juodosios jūros laivyno vadas Viktoras Sokolovas buvo atleistas dėl virtinės laivų užpuolimų.

Praėjusį mėnesį valstybinė žiniasklaida patvirtino, kad A. Moisejevas paskirtas laivyno vadu.

S. Pinčiukas, 52 metų karinio laivyno karjeros karininkas, gimė Sevastopolyje, istorinėje Juodosios jūros laivyno buveinėje Krymo pusiasalyje, kurį Maskva 2014 metais atplėšė nuo Ukrainos.

Palydovinės nuotraukos rodo, kad Rusija perkėlė daug savo laivų toliau į rytus, į bazę Novorosijske, siekdama juos geriau apsaugoti nuo Ukrainos atakų.

Ukraina teigė, kad per naujausią smūgį, suduotą kovo 24 dieną, raketomis pataikė į du didelius desantinius laivus ir ryšių centrą Sevastopolyje.

Anksčiau Kyjivas jau yra smogęs laivams Juodojoje jūroje per naktinius išpuolius, naudodamas sprogmenų prikrautus jūrų dronus.

Pokyčiai Rusijos karinio jūrų laivyno vadovybėje yra didžiausias Rusijos kariuomenės vadovybės sukrėtimas nuo praėjusių metų, kai buvo atleistas Rusijos oro ir kosmoso pajėgų vyriausiasis vadas Sergejus Surovikinas.

Gairės: Rusija, naujas laivyno vadas, Juodoji jūra, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS