Rusija pradeda vyresnių nei 60 metų amžiaus žmonių skiepijimą | Diena.lt

RUSIJA PRADEDA VYRESNIŲ NEI 60 METŲ AMŽIAUS ŽMONIŲ SKIEPIJIMĄ

Rusijos sostinėje Maskvoje pradėtas vyresnio amžiaus žmonių skiepijimas nuo koronaviruso. Nuo pirmadienio vakcinacijai gali registruotis vyresni nei 60 metų amžiaus asmenys, pranešė miesto valdžia. Prieš tai Sveikatos ministerija leido rusišką „Sputnik V“ vakciną naudoti šios amžiaus grupės žmonėms skiepyti. Iki tol dar vyko tyrimas, ar ši vakcina efektyvi vyresniems žmonėms ir ar būna šalutinis poveikis.

Dabar vakcinuotis galės ir 68 metų Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas. Praėjusią savaitę prezidentas dar sakė, kad kol kas negali skiepytis, nes „Sputnik V“ leista naudoti tik iki 60 metų amžiaus asmenims. V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas per valstybinę televiziją sakė, kad prezidentas skiepysis, tačiau datos neįvardijo. „Jis laukia, kol bus sutvarkyti visi formalumai“, - sakė D. Peskovas.

Kartu jis pridūrė, jog tai, kad V. Putinas dar nesiskiepijo, nereiškia, kad rusiška vakcina yra nepatikima. Nuomonės tyrimo centro „Lewada“ atlikta apklausa rodo, kad 58 proc. rusų yra prieš skiepus nuo koronaviruso. 38 proc. pasisako už. Vakcinacija Rusijoje prasidėjo jau mėnesio pradžioje.

Oficialiais duomenimis, Rusijoje nuo pandemijos pradžios koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 3 mln. žmonių. Pirmadienį pranešta apie 27 700 naujus atvejus. Iki šiol mirė daugiau kaip 55 200 pacientų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

>

"...mochit' v sortire..." kalejimo zargonas.

šiaip

šimpanzės genai ar kaip ten,OKSFORDO Anglijos universitetas naudojo vakcinai nuo koronos sukūrti,rusų Gamalėjo institutas naudojo žmogaus geno duomenis,prieš tai buvo tuo pagrindu sukūrę vakciną nuo Ebolos.O kas tas putleris,kalėjimo žargonas?

Kalio cianidas

Tai tures putleris skiepytis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS