Rusija pranešė pakėlusi naikintuvą, kad atgrasytų JAV droną virš Juodosios jūros | Diena.lt

RUSIJA PRANEŠĖ PAKĖLUSI NAIKINTUVĄ, KAD ATGRASYTŲ JAV DRONĄ VIRŠ JUODOSIOS JŪROS

  • 0

Rusija sekmadienį pranešė pakėlusi naikintuvą, kad sulaikytų JAV oro pajėgų žvalgybinį droną nuo jos sienos kirtimo virš Juodosios jūros.

„Artėjant Rusijos naikintuvui, užsienio žvalgybinis bepilotis orlaivis apsisuko nuo Rusijos Federacijos valstybinės sienos“, – teigė Rusijos gynybos ministerija.

JK žvalgyba: Juodojoje jūroje aplink dujų ir naftos gavybos platformas vyksta susirėmimai

Juodojoje jūroje tebesitęsiant didelei įtampai, aplink strategiškai svarbias dujų ir naftos gavybos platformas tarp Krymo ir Odesos pastaruoju metu vyko jūrų ir oro pajėgų susirėmimai, teigiama naujausioje Jungtinės Karalystės karinės žvalgybos ataskaitoje.

„Praėjusią savaitę Rusijos naikintuvas apšaudė nedidelį Ukrainos karinį laivą, veikusį netoli vienos platformos jūros šiaurės vakaruose“, –  sakoma socialiniame tinkle „X“ sekmadienį paskelbtame britų žvalgybos pranešime.

Platformas eksploatuoja bendrovė „Černomorneftegaz“, kurią 2014 metais aneksijos metu Kryme užgrobė prorusiška okupacinė valdžia, teigiama pranešime.

Jame nurodoma, kad nuo 2022 metų, kai Rusija pradėjo visapusišką invaziją, Ukraina yra smogusi kelioms Rusijos kontroliuojamoms platformoms. Tiek Rusija, tiek Ukraina taip pat periodiškai jas užimdavo su kariais.

„Platformose yra vertingų angliavandenilių išteklių. Tačiau, kaip ir į vakarus esanti Gyvačių sala, jos taip pat gali būti naudojamos kaip priešakinės dislokacijos bazės, sraigtasparnių nusileidimo aikštelės ir naudojamos tolimojo nuotolio raketų sistemoms išdėstyti“, – sakė JK žvalgyba.

Gairės: karas Ukrainoje, Juodoji jūra, Rusija, naikintuvas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS