Rusija siunčia dar apie 1 tūkst. karių į Baltarusiją | Diena.lt

RUSIJA SIUNČIA DAR APIE 1 TŪKST. KARIŲ Į BALTARUSIJĄ

Rusija į antrąjį dvišalių karinių pratybų „Slavų brolija“ etapą atsiųs į Baltarusiją apie 1 000 karių, pirmadienį pranešė Gynybos ministerija Minske.

„Atsižvelgęs į karinę ir politinę situaciją Baltarusijos Respublikoje, šalies prezidentas nusprendė surengti antrąjį bendrų Baltarusijos ir Rusijos pratybų „Slavų brolija 2020“ etapą, – informavo ministerija.

Šie manevrai vyks rugsėjo 22–25 dienomis operacinių ir taktinių pratybų forma, nurodė baltarusių kariškiai.

„Iš viso prie praktinių veiksmų prisidės apie 6 000 karių, per 500 karinės technikos vienetų. Apie 1 000 žmonių ir iki 100 karinės technikos vienetų [bus atsiųsta] Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų“, – pareiškė ministerija.

Pirmasis Rusijos ir Baltarusijos pratybų etapas prasidėjo rugsėjo 14 dieną; jis turi trukti iki penktadienio.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, pirmajam netoli Bresto vykstančių manevrų etapui Maskva atsiuntė apie 300 elitinių desantininkų ir nemažai šarvuočių. Pirmasis etapas surengtas poligone netoli Baltarusijos ir Lenkijos sienos.

Manevrai vyksta Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį tęsiantis protestams dėl rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autokratas Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarai tuos rinkimus laiko suklastotais.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pilietiškas

Net ir 21 a Rusija okupantų šalis: užgrobė dalį Ukrainos, o kas toliau? Pasaulus turi suprasti jos melagystes ir su žaliais žmogeliukaus Ukrainoje ir t.t. Nerimsta Putinas! Sukurs kokį nors konfliktą pats pasienyje ir pradės karą!

o

kaip kitaip apsigint nuo zydjankiu juk sovietu nera bet zemes su zmonem tai liko o tas zemes nori okupuot oligarchiniai kapitalistai jie ir rekia /rusai puola/ tai nebukime politbukais nes vskas keiciasi is skyrus sazine kuria dar dauguma turi ir negalime uzleist blogiui kelio kuriuo jis eina ir laiku uztvert....

H

Vat vis triukšmauja , kad kažkas kišasi į Baltarusijos vidaus reikalus . pasirodo tas kažkas Rusija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS