Rusija skundžiasi „kelerius metus“ JAV vykdomomis kibernetinėmis atakomis | Diena.lt

RUSIJA SKUNDŽIASI „KELERIUS METUS“ JAV VYKDOMOMIS KIBERNETINĖMIS ATAKOMIS

  • 4

Kremlius antradienį pareiškė, kad Maskva „daug metų“ kenčia nuo JAV kibernetinių atakų.

„Mes – kalbu apie kelias mūsų finansines ir žiniasklaidos organizacijas, valstybines institucijas ir svarbią infrastruktūrą – esame puolami jau kelerius metus“, – pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Tas kibernetines atakas „rengia įvairios Vakarų šalys, įskaitant JAV“, pridūrė jis.

D. Peskovas sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „kelis kartus siūlė Vašingtonui ir savo kolegai amerikiečiui bendradarbiauti kibernetinio saugumo srityje. Tuos pasiūlymus mūsų kolegos amerikiečiai atmetė“.

Anksčiau amerikiečių laikraštis „The New York Times“, remdamasi neįvardytais dabartiniais ir buvusiais JAV administracijos pareigūnais, pranešė, kad vis aktyviau mėgina brautis į Rusijos elektros energijos tinklo kompiuterines sistemas.

Sekmadienį amerikiečių prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) socialiniame tinkle „Twitter“ didžiosiomis raidėmis parašė, jog tokie teiginiai yra „melagingi“. Jis vėl pavadino žiniasklaidą „korumpuota“ ir pakartojo, jog žurnalistai yra „žmonių priešai“.

„The New York Times“ savo straipsnyje taip pat papasakojo apie tai, jog pareigūnai „abejojo, ar ponui Trumpui teikti išsamią informaciją apie operacijas prieš Rusiją, nes nuogąstavo dėl jo reakcijos – ir dėl galimybės, jog jis tai galėtų atšaukti arba aptarti su užsienio pareigūnais“.

Laikraštis taip pat pacitavo kelis Nacionalinės saugumo tarybos (NSA) pareigūnus, kurie neišreiškė jokio nuogąstavimų dėl to, jog leidinys praneš apie šias skaitmenines operacijas. Todėl dienraštis padarė išvadą, jog kai kurios kibernetinės operacijos buvo sąmoningai surengtos taip, kad Rusija jas pastebėtų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nerijus

Rusija stipri, ji neskelbia sankciju, o jas priima.

Ozys&Ozesnis

Ir kreiptis i visa tarpatutine bendruomene kad ir jos prisidetu prie sankciju amerikai uz rengiamas kibernetines atakas

Ozys&Ozesnis

As nesuprantu kaip ta Rusija ir kencia, UZ TOKIAS JAV VYKDOMAS KIBERNETINES ATAKAS REIKIA SANKCIJAS TAIKYTI!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS