Rusija Ukrainos konflikte kaltina NATO „isterija“ | Diena.lt

RUSIJA UKRAINOS KONFLIKTE KALTINA NATO „ISTERIJA“

Rusija Ukrainos konflikte apkaltino NATO „isterija“ ir paragino karinį aljansą nutraukti „agresyvią kampaniją“.

Vakarai mėgina Maskvai suversti kaltę dėl eskalacijos ir įtampos Donbase ir Rusijos ir Ukrainos pasienyje, trečiadienį kritikavo Rusijos Užsienio reikalų ministerija. Ministerijos atstovė Marija Zacharova kaltino neįvardytas NATO šalis dėl „ginkluotųjų pajėgų veiksmų Ukrainoje ir Juodojoje jūroje prie pat Rusijos sienos“.

Atstovė kalbėjo apie suintensyvėjusius žvalgybinius skrydžius ir tolesnę NATO šalių karinę paramą Ukrainai. Esą vien tik šiais metais Ukrainos teritorijoje planuojamos septynios pratybos su įvairiomis Aljanso šalimis. „NATO valstybės Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms toliau teikia finansinę ir materialinę-logistinę paramą“, – sakė M. Zacharova.

Anot jos, Ukrainai toliau tiekiami mirtini ginklai, o Vakarų ekspertai apmoko ukrainiečių karius. Remiantis sausį Ukrainos parlamento priimtu sprendimu, šiais metais Ukrainoje gali nuolat būti 4 000 JAV ir kitų NATO šalių kareivių.

„Visa tai neprisideda prie saugumo regione ir konflikto Donbase išsprendimo bei kelia Rusijai rimtą susirūpinimą“, – tęsė M. Zacharova. „Rusofobiška propagandos kampanija, karinis pasirengimas ir įtampos Donbase didinimas“ esą turi liautis.

Savo „dezinformacijos politika“ Vakarai nori nukreipt dėmesį nuo Ukrainos karinių pasirengimų įvykiams Donbase“, – kalbėjo atstovė. Ji apkaltino Kijevą „sabotuojant“ Minsko taikos planą. Todėl Ukrainos vyriausybė esą pati atsakinga už čia aštrėjančią situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

pagirios

Įpilkite kas nors stikliuką arielkos sveikatai pataisyti susivėlusiai kūtvėlai Zacharovai. Arba duokite jai kokaino. Tada kelioms valandoms bus ramu. :)

Fasistai

KGB metodai nesikeicia nuo 1918 metu, tik pavadinimus keicia.

Skaitytojas

Kokia čia isterija - viens du, ir Maskvos šlapia vieta lieka vos per kelias minutes!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS