Rusijoje dešimtys žmonių sulaikyti protestuose prieš karą | Diena.lt

RUSIJOJE DEŠIMTYS ŽMONIŲ SULAIKYTI PROTESTUOSE PRIEŠ KARĄ

  • 0

Maskvoje ir Sankt Peterburge dešimtys mitinguotojų prieš karą sulaikyti įkalintam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui paraginus rusus protestuoti prieš prezidento Vladimiro Putino invaziją į Ukrainą.

Policija V. Putino gimtajame Sankt Peterburge smurtu išvaikė protestą ir sulaikė apie šimtą žmonių, pranešė ten buvęs AFP žurnalistas.

Maskvoje teisėsauga uždarė šalia Kremliaus esančią Raudonąją aikštę ir sulaikė bent septynis žmones, nepaisiusius iš garsiakalbių skambėjusio įspėjimo nesibūriuoti.

Demonstracijos įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai A. Navalnas paragino rengti kasdienius mitingus prieš karinę agresiją, teigdamas, kad Rusija neturėtų būti „išsigandusių bailių tauta“, o V. Putiną pavadino „išprotėjusiu mažuoju caru“.

Maskvoje moteris raudonu paltu, šaukusi „ne karui!“, buvo policijos nuvilkta į sunkvežimį, praneša AFP žurnalistas.

„Man skaudu žiūrėti į tai, kas vyksta, ir nieko nedaryti“, – AFP sakė penkiasdešimtmetis vyras. Netrukus jis drauge su septyniolikmečiu sūnumi buvo suimtas.

„Negalėjau likti namuose. Šis karas turi būti sustabdytas“, – 21-erių studentas Antonas Kislovas sakė AFP Sankt Peterburge.

Nepriklausoma opozicijos mitingus fiksuojanti grupė „OVD-Info“ teigia, kad Rusijoje per demonstracijas prieš ketvirtadienį prasidėjusią Maskvos invaziją į Ukrainą buvo sulaikyta per 7 tūkst. žmonių.

45 metų A. Navalnas, vadovavęs didžiausiems pastarųjų metų protestams prieš V. Putiną Rusijoje ir 2020 metais išgyvenęs pasikėsinimą jį nunuodyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, dabar atlieka laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje už Maskvos dėl senų kaltinimų sukčiavimu.

Gairės: karas Ukrainoje, protestai prieš karą, Rusija, mitinguotojai, Aleksejus Navalnas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS