Rusijoje sekmadienį įvyks savivaldos rinkimai | Diena.lt

RUSIJOJE SEKMADIENĮ ĮVYKS SAVIVALDOS RINKIMAI

Sekmadienį Rusijoje vyks savivaldybių rinkimai. Savivaldybių ir regionų valdžia bus renkama visoje Rusijoje, vis dėlto daugiausia dėmesio susilauks rinkimai į Maskvos miesto tarybą.

Pastaruoju metu Maskvoje buvo rengiami protestai dėl opozicijos kandidatų išbraukimo iš sąrašų – jie išaugo į didžiausią policijos ir protestuotojų susirėmimą per pastarąjį dešimtmetį. Sulaikyti ir įkalinti būsimi nepriklausomi kandidatai ir jų rėmėjai.

Analitikai teigia, kad šių rinkimų rezultatai neabejotinai bus atidžiai stebimi, po to lauks 2021 metais vyksiantys rinkimai į Valstybės Dūmą – visa tai esą formuos politinę Rusijos ateitį, prezidentui Vladimirui Putinui pradedant trečiąjį vadovavimo dešimtmetį.

Per pastarąsias savaites Maskvos protestuose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių, kai opozicijos vadovui Aleksejui Navalnui buvo uždrausta kelti kandidatūrą, demonstrantai reikalavo sąžiningų rinkimų.

Protestams numalšinti Maskvos valdžia pasiuntė policiją – tai buvo didžiausias susidorojimas nuo 2011–2012 metų, kai Maskvą buvo apėmusi protestų prieš V. Putino grįžimą į Kremlių banga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

DIEDUKAS

per žinias parodė tuos protestuotojus.Tai piemenys po 16-19 metų.Gavo iš to navalno keletą doleruų ir rėkia ,ką tas liepia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS