Rusijoje už partizanų skrajučių platinimą kalėti 13 metų nuteistas vyras | Diena.lt

RUSIJOJE UŽ PARTIZANŲ SKRAJUČIŲ PLATINIMĄ KALĖTI 13 METŲ NUTEISTAS VYRAS

Rusijos žiniasklaida ketvirtadienį pranešė, kad 20-metis Rusijos studentas, platinęs proukrainietiškos partizanų grupės skrajutes, buvo nuteistas 13 metų kalėjimo už išdavystę.

Įtariama, kad Sibiro Irkutsko srities gyventojas Vladimiras Belkovičius buvo užverbuotas legiono „Rusijos laisvė“ – kovotojų grupuotės, ne kartą vykdžiusios ginkluotus išpuolius Rusijos teritorijoje, naujienų portalas „Mediazona“ citavo saugumo tarnybų pranešimą.

Anot portalo, V. Belkovičius paprašė draugo padėti jam platinti skrajutes.

„Be valstybės išdavystės, jis taip pat buvo apkaltintas teroristinių nusikaltimų kurstymu ir pasikėsinimu dalyvauti teroristinės organizacijos veikloje“, – sakoma pranešime.

Teismas kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pateikti komentarą.

Atskirai buvo sulaikyti du vyrai, tariamai rengę išpuolį prieš geležinkelio infrastruktūrą vakarinėje Nižnij Novgorodo srityje. Jie apkaltinti sabotažu, pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasi vietos saugumo pajėgomis.

Rusija pranešė apie beveik 200 sabotažo aktų prieš jos geležinkelių tinklą nuo tada, kai daugiau nei prieš dvejus metus užpuolė Ukrainą. Dėl daugelio iš jų ji kaltina Kyjivą ir jo rėmėjus.

Ukraina neprisiima atsakomybės už sabotažą ir neigia remianti partizanų grupuotes Rusijoje. Ji sako, kad tie incidentai susiję su nepritariančiaisiais prezidento Vladimiro Putino valdžiai pačioje Rusijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS