Rusijoje užfiksuota, kaip dvi mokytojos kemša netikrus biuletenius į balsadėžes | Diena.lt

RUSIJOJE UŽFIKSUOTA, KAIP DVI MOKYTOJOS KEMŠA NETIKRUS BIULETENIUS Į BALSADĖŽES

  • 38

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Rusijoje dvi moterys, bandančios išlikti nepastebėtos, meta netikrus biuletenius į balsadėžę, praneša „The Moscow Times“.

Kaip telegrame pranešė portalas, remdamasis leidiniu „Rotunda“, šie vaizdai užfiksuoti Sankt Peterburge.

Vaizdo įraše viena moteris ant kelių prišliaužia prie balsadėžės ir pradeda į ją mėtyti popieriaus lapus, kurie atrodo kaip biuleteniai. Vėliau jai padeda kita moteris.

„Rotunda“ pranešė, kad balsavimo dieną 260 mokyklos 5-oji rinkimų apylinkė yra labai panaši į užfiksuotą vaizdo įraše.

„Agentstvo“ teigimu, Irina Minyakova ir komisijos sekretorė Irina Borovleva savo išvaizda panašiausios į vaizdo įrašo herojes. Abi jos – mokytojos. I. Minyakova yra muzikos mokytoja, o I. Borovleva – istorijos ir socialinių mokslų mokytoja.

Vienas šaltinis „Agentstvo“ pranešė, kad patalpa, kurioje buvo balsadėžės, naktį nebuvo užrakinta. Įėjimas buvo pro mokyklos duris su elektronine spyna, kurią atidarė apsaugos darbuotojas.

Anksčiau I. Borovleva leidiniui „Rotunda“ sakė, kad kovo 15 d. iš stoties išvažiavo apie 21 val., o naktį mokykloje budėjo policija. Paklausta apie vaizdo įrašą, ji sakė: „Juokinga. Bet aš neįsivaizduoju, kas tai.“

Kovo 16-ąją rinkimų stebėtojai skundėsi, kad balsadėžė neatrodė taip, kaip praėjusią dieną. 

 

 

Kaip buvo pranešta anksčiau, rinkimų analitikas Ivanas Šukšinas, išanalizavęs Rusijos centrinės rinkimų komisijos duomenis Kislingo-Špilkino metodu, teigė, kad apie 22 mln. balsų, kuriuos Vladimiras Putinas gavo per Rusijos prezidento rinkimus, buvo suklastoti.

Rinkėjų teisių judėjimo „Golos“ interneto svetainėje pažymima, kad „tai yra didžiausio masto biuletenių klastojimas per federalinius rinkimus Rusijos istorijoje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Trump laimejo, bet biuletenius Baideno

pergalei suklastojo. ZINIU SKLAIDA SAKO NE. Rusija klastoja ar ne, neaisku dar , bet SAKO TAIP. Sprendziant is sitos sekos tai yra TAS PATS ISSIGIMELIU LAIVAS KAIP IR VAKCINU LAIVAS

piskovo kritiko kritikuj

bauduva ir bankomatu gerove per 30metu surijo ir prasiko daugiau nei 500 000 saziningu lietuvos pilieciu... cia kas ?... mokesciai kilo paskolos paimtos... jus mislijat amerikonas lauks 50metu pakol likusis 100 000 lietuvos pilieciu ismokes skolas doleriais ??... jus pamislikit ka darot .... joks Euro sojuzas neatlaikys alkanos susisvarbinusiu biurokratu ir ir istroskusios pinigu aferistu armijos ...po priverstines VAKCINACIJOS kajuk arteja tokiais tempasis kad vetik vaiku gimdyt ,augint bet ir nekaltu seksu uzsiimt nebesinori

Pritarimas

> žvengiu negaliu sustoti ..............Tai gerai, tavęs žvengiančio laukia šviesus Putino rojus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS