Rusijos ieškotas verslo magnatas S. Polonskis suimtas jo privačioje saloje | Diena.lt

RUSIJOS IEŠKOTAS VERSLO MAGNATAS S. POLONSKIS SUIMTAS JO PRIVAČIOJE SALOJE

  • 0

Kambodža suėmė Rusijos verslo magnatą Sergejų Polonskį, kuris savo šalyje yra ieškomas dėl įtariamo sukčiavimo, o Pnompenis gali jau pirmadienį perduoti jį Interpolo darbuotojams, pranešė verslininko advokatas.

„Iš Kambodžos atėjo patvirtinta informacija, kad Polonskis sulaikytas. Šiuo metu Polonskio (privačioje) saloje vyksta krata, po kurios jis bus išvežtas į vietos policijos skyrių ir iškart perduotas Interpolui“, – advokatas Aleksandras Karabanovas pirmadienį sakė Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“.

S.Polonskis paragino Rusijos diplomatus ir politikus suteikti jam pagalbą.

„Prašau atvažiuoti čia advokatą, konsulą, pasiuntinį, diplomatinę misiją, Valstybės Dūmą, Federacijos Tarybą. Nežinau, kas turi tuo užsiimti“, – verslininkas po sulaikymo sakė Rusijos televizijai „Rossija 24“.

Jis pareiškė, kad Kambodžos pareigūnai jį suimdami nepateikė arešto orderio.

„Nieko nepateikė – šaudė ir viskas“, – teigė S.Polinskis.

Anksčiau A.Karabanovas sakė „Interfax“, kad Kambodžos policija ėmėsi veiksmų prieš besislapstantį rusų verslininką, kai šis socialiniame tinkle „Facebook“ įkėlė vaizdo įrašą, kuriame esą matoma, kaip vienas Kambodžos policijos pareigūnas reikalauja 1 mln. JAV dolerių kyšio, kad S.Polonskis nebūtų išduotas Rusijai.

Rusijos VRM Tiriamasis departamentas birželio 14-ąją iškėlė kaltinimus S.Polonskiui dėl įtariamo sukčiavimo, susijusio su vieno gyvenamojo komplekso statybomis. Tyrėjai teigia, kad verslininkas pagrobė daugiau nei 5,7 mlrd. rublių iš to statybos projekto fondo, o nukentėjusiais nuo jo veiksmų pripažinti per 80 žmonių.

Vėliau Maskvoje įsikūręs Tverės apygardos teismas išdavė leidimą suimti besislapstantį S.Polonskį. Pastarosiomis dienomis jo paieška buvo paskelbta Interpolo tinklalapyje.
Tačiau S.Polonskis jam iškeltus kaltinimus vadina nepagrįstais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS