Rusijos naftos milžinė „Rosneft“ šiemet patyrė beveik 2 mlrd. eurų nuostolių | Diena.lt

RUSIJOS NAFTOS MILŽINĖ „ROSNEFT“ ŠIEMET PATYRĖ BEVEIK 2 MLRD. EURŲ NUOSTOLIŲ

Rusijos valstybinė naftos milžinė „Rosneft“ penktadienį paskelbė šių metų sausio–rugsėjo mėnesiais patyrusi 177 mlrd. rublių (apie 1,94 mlrd. eurų) nuostolių.

„Rosneft“ yra viena didžiausių Rusijos bendrovių. Prasti šios bendrovės finansiniai rezultatai atspindi šalies ekonomikos, kuri yra itin priklausoma nuo iškastinio kuro kainų, sunkumus.

„Per devynis mėnesius nuostoliai siekė 177 mlrd. rublių. Nuosmukis, palyginti su 2019 m. pirmaisiais devyniais mėnesiais, fiksuotas daugiausia dėl kainų pokyčių prasidėjus COVID-19 pandemijai ir kitų nemonetarinių faktorių“, – sakoma „Rosneft“ pranešime.

„Rosneft“ neatskleidė, kokie konkrečiai kiti faktoriai turimi omenyje, tačiau Rusija šiemet sumažino naftos gavybą pagal susitarimą su Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC).

Šiemet Rusijos rublis dėl prasidėjusios koronaviruso pandemijos ir jos ekonominių padarinių prarado ketvirtį savo vertės euro ir dolerio atžvilgiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Joioo

Tas pats ir su Gazprom, tas irgi siknoje dideleje.. Abi jos minuse kazkodel, nors JAE, SA, Norvegija, Kataras ir kitos pinigais metosi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS