Per demonstracijas, surengtas A. Navalno gimtadienio proga, sulaikyti mažiausiais 45 žmonės | Diena.lt

PER DEMONSTRACIJAS, SURENGTAS A. NAVALNO GIMTADIENIO PROGA, SULAIKYTI MAŽIAUSIAIS 45 ŽMONĖS

Rusijoje kalinamas opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas sekmadienį sakė, kad per trečiąjį savo gimtadienį už grotų buvo geros nuotaikos, nepaisant sugriežtintų kalėjimo sąlygų ir dar vieno kalinimo vienutėje.

Pasak nevyriausybinės organizacijos „OVD-Info“, sekmadienį Rusijos miestuose, įskaitant Maskvą ir Sankt Peterburgą, policija suėmė mažiausiai 45 žmones, dalyvavusius demonstracijose jo 47-ojo gimtadienio proga.

A. Navalno komanda teigia, kad kalėjime prie jo priekabiaujama ir jis laikomas vienutėje už nedidelius nusižengimus. Jo šalininkai sako, kad valdžia taip bando palaužti jo dvasią.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino priešininkas sakė, kad per savo 47-ąjį gimtadienį atsibudo karceryje, o socialinėje žiniasklaidoje paskelbtoje žinutėje pridūrė, kad taip jau nutiko 16 kartų.

„Gimtadienio rytą reikia būti sąžiningam su savimi, todėl užduodu sau klausimą: ar tikrai esu geros nuotaikos, ar verčiu save taip jaustis?“ – klausė jis.

„Mano atsakymas yra toks: aš tikrai esu (geros nuotaikos). Pripažinkime, žinoma, norėčiau, kad nereikėtų pabusti šioje pragaro skylėje ir vietoj tikrai mieliau praleisčiau gimtadienį su šeimos pusryčiais, vaikų bučiniais į skruostą ir išpakuodamas dovanas... Tačiau gyvenimas toks, kad socialinę pažangą ir geresnę ateitį galima pasiekti tik tuomet, jei kažkiek žmonių norės sumokėti už teisę turėti įsitikinimus“, – sakė jis.

Po Maskvos karinės kampanijos Ukrainoje pareigūnai Rusijoje ėmėsi varžyti laisves: uždaryta nepriklausoma žiniasklaida, o dauguma pagrindinių opozicijos veikėjų atsidūrė už grotų arba tremtyje.

Savo pranešime A. Navalnas sakė tikįs, kad „ateis diena, kai bus normalu, o ne pavojinga sakyti tiesą ir kovoti už teisingumą Rusijoje.“

A. Navalnas, anksčiau organizavęs masinius protestus prieš Kremlių, atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę dėl turto pasisavinimo ir kitų kaltinimų.

Jis išgarsėjo visame pasaulyje po to, kai vos išgyveno apnuodijimą sovietų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl apnuodijimo jis kaltina Kremlių, pastarasis tai neigia.

Jis gydėsi Vokietijoje ir 2021-ųjų sausį grįžo į Rusiją, kur, vos nusileidęs Maskvos oro uoste, buvo sulaikytas.

Jis atlieka bausmę griežto režimo kalėjime netoli Vladimiro miesto, esančio maždaug už 200 km nuo Maskvos, o bendrauja su visuomene bei siunčia pranešimus per savo teisininkų komandą.

Netrukus A. Navalnas bus teisiamas naujoje ekstremizmo byloje ir jam gresia dar 35 metai kalėjimo.

Jis mano, kad pareigūnai siekia, jog jis liktų kalėjime iki gyvos galvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Prisidirbo- tai tegul ir pasėdi. Galėtų dar ir kelis metus pridėti. Kažin, o kaip tas amžinas badautojas Saakašvilis, gal jau pagaliau atidave galus ? Ar toliau vaidina "badavimą"? Kur dingo ta Grybauskaitės draugė Savčenko ? Gal irgi jau nusibaigė ukrainos kalejime ?

o

galetu ir suhanovska su protosevyc pasveikint prisijunge juk navalions pats ejo i kaleima tai solidarumui galetu prisijungt tai butu pasaulynio lygio ivykis kuri pats putka pripazintu didvyrisku ir isreiksdams malone pasiustu i artek sanatorija ir jei tas ivyktu tai butu tik jo 2s is dangaus o to galimybe 0,0000000001p=0

Senukas

Labai nusivyliau putinu , jis sako kad Ukraina teroristai o pats ta pati daro zymiai didesniu mastu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS