Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas pasmerkė trijų jo advokatų sulaikymą | Diena.lt

RUSIJOS OPOZICIJOS LYDERIS A. NAVALNAS PASMERKĖ TRIJŲ JO ADVOKATŲ SULAIKYMĄ

  • 4

Įkalintas Rusijos opozicijos politikas Aleksejus Navalnas, stojęs prieš teismą kalėjime, kuriame jis laikomas, pasmerkė trijų jo advokatų sulaikymą, antradienį pranešė teismo posėdyje dalyvavę Rusijos žiniasklaidos atstovai.

Advokatai Igoris Serguninas, Vadimas Kobzevas bei Aleksejus Lipceris praėjusią savaitę buvo sulaikyti. Visi šie teisininkai gynė A. Navalną.

„Be abejo, tai pasipiktinimą keliantys ir neteisėti veiksmai“, – sakė A. Navalnas. Jis teigė, kad advokatai persekiojami už savo profesinę veiklą.

„Niekam neleidžiama su manimi susitikti. Esu visiškai izoliuotas nuo informacijos“, – pridūrė jis.

Jis teigė, kad tai dalis intensyvėjančios kampanijos, kuria siekiama jį dar labiau izoliuoti po to, kai šią vasarą teismas jam skyrė naują 19 metų laisvės atėmimo bausmę, ir kad jis tai vertina kaip ženklą, jog jo komanda elgiasi teisingai, susidūrusi su „šiomis bjauriomis valdžios institucijomis“.

Dauguma žinomų Rusijos aktyvistų yra tremtyje arba kalėjimuose, tačiau bylos, kuriose figūruoja jų advokatai, pasitaiko itin retai. Daugelis nerimauja, kad ši tendencija dabar pasikeis.

Trys advokatai bus laikomi kardomajame kalinime bent iki gruodžio 13 dienos.

Pirmadienį A. Navalno sąjungininkai sakė, kad baiminasi dėl kito advokato, Aleksandro Fedulovo, nes nežino, kur jis yra.

Kitą dieną jie pranešė, kad jis pabėgo iš Rusijos.

Netrukus A. Navalnas bus perkeltas į „ypatingojo režimo“ koloniją – griežčiausio tipo kalėjimą, skirtą sunkiausiems Rusijos nusikaltėliams, kuriame bus labai apribotas jo bendravimas su advokatais ir šeima.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tas šūdžius vykdys ta pačia politiką kaip ir putkė

rasija eto ja ir norės atkurti tarybų sąjungą

Anonimas

Vajezusa kaip baisu.

po tokio Navakno pareiškimo

xuilo klikos teisėsaugos šulai turės nusiskusti plikai ir pradėti savo galvas barstytis pelenais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS