Rusijos orlaivis pažeidė Estijos oro erdvę | Diena.lt

RUSIJOS ORLAIVIS PAŽEIDĖ ESTIJOS ORO ERDVĘ

Rusijos orlaivis penktadienio rytą pažeidė Estijos oro erdvę virš Suomijos įlankos ir ten išbuvo mažiau nei minutę, pranešė estų kariuomenės atstovai.

Lėktuvo „Iljušin Il-96“ radiolokacinis atsakiklis buvo įjungtas, tačiau lėktuvas neturėjo skrydžio plano ir nepalaikė dvipusio ryšio su Estijos skrydžių valdymo centru tuo metu, kai pažeidė erdvę netoli Vaindlo salos.

Estijos užsienio reikalų ministerija penktadienį iškvietė Rusijos ambasadorių ir įteikė jam diplomatinę notą.

Tai buvo jau trečias kartas šiais metais, kai Rusijos lėktuvas pažeidžia Estijos oro erdvę.

Šį trečiadienį prieš vidurdienį „Iljušin Il-96 be leidimo įskrido į Estijos oro erdvę virš Suomijos įlankos ir ten išbuvo maždaug minutę, sakė kariškių atstovas Taline.

Vasario 3 dieną Rusijos karinis transporto lėktuvas „Iljušin Il-76MD“ apie minutę be leidimo buvo įskridęs Estijos oro erdvę ties Vaindlo sala Suomijos įlankoje.

Dėl abiejų oro erdvės pažeidimų Estijos URM buvo iškvietusi Rusijos ambasadorių ir įteikė jam protesto notą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Čekas

Šnipai

Anonimas

Tai jau iššnipinėjo visą NATO dislokaciją . Teks vėl viską perdaryt iš naujo, vaje, kokia bėda...kiek kainuos...Amerika, padėk...

Kirvis

O estai neturi prieslektuviniu raketu? Tarp kitko Lietuvai taip pat laikas nustoti kareiviams viesbucius statyti, o uz 2 milijardus euru, skiriamu kasmet, nusipirkti zeme-oras raketiniu sistemu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS