Rusijos pajėgos traukiasi iš Černobylio atominės elektrinės komplekso Ukrainoje | Diena.lt

RUSIJOS PAJĖGOS TRAUKIASI IŠ ČERNOBYLIO ATOMINĖS ELEKTRINĖS KOMPLEKSO UKRAINOJE

Rusijos pajėgos, vasario 24-ąją užėmusios Ukrainos šiaurėje esantį nebeveikiančios Černobylio atominės elektrinės kompleksą, ketvirtadienį pradėjo trauktis iš jėgainės ir ją supančios atskirties zonos, pranešė ukrainiečių valstybinė branduolinės energetikos įmonė „Enerhoatom“.

„Šį rytą įsibrovėliai paskelbė ketinantys išvykti iš Černobylio atominės elektrinės“, – sakoma per susirašinėjimo programėlę „Telegram“ paskelbtame „Enerhoatom“ pranešime.

Rusijos pajėgos iškeliavo dviem kolonomis Ukrainos sienos su Baltarusija link“, bet „nedidelis skaičius“ rusų karių tebėra jėgainės teritorijoje, pridūrė bendrovė.

„Taip pat esama įrodymų, kad Rusijos kariai, apsupę Slavutyčo miestą, šiuo metu ruošiami judėti Baltarusijos link“, – rašo „Enerhoatom“.

Slavutyče gyvena daugiausiai Černobylio atominės elektrinės darbuotojai.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios praeito mėnesio pabaigoje buvo nuogąstaujama dėl potencialios radiologinės taršos iš Černobylio.

Černobylio jėgainės 4-ojo bloko reaktorius sprogo 1986 metų balandžio 26 dieną. Tai buvo didžiausia pasaulyje branduolinė katastrofa, nusinešusi šimtus žmonių gyvybių ir paskleidusi radioaktyvių teršalų didelėje Europos dalyje.

Ši elektrinė yra netoli sienos su Baltarusija ir buvo užimta Rusijos pajėgų pačią pirmąją invazijos dieną.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Černobylio atominė elektrinė, Rusijos pajėgos, Enerhoatom
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS