Rusijos pajėgos tvirtina padariusios pažangos Pietų Ukrainoje | Diena.lt

RUSIJOS PAJĖGOS TVIRTINA PADARIUSIOS PAŽANGOS PIETŲ UKRAINOJE

  • 0

Rusijos pajėgos tvirtina gerokai pasistūmėjusios Pietų Ukrainoje aplink Novopokrovkos kaimą Zaporižios regione, antradienį pranešė okupuotai sričiai Maskvos primesta valdžia.

Nuo karo pradžios pernai vasarį Maskvos puolimas užsitęsė dar vieną žiemą, tačiau pastaraisiais mėnesiais frontas Rytų ir Pietų Ukrainoje beveik nejudėjo.

„Mūsų daliniai gerokai pasistūmėjo į priekį į šiaurės rytus nuo Novopokrovkos“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė Maskvos paskirtas Rusijos okupuotos Zaporižios srities vadovas Jevgenijus Balickis.

Novopokrovka yra maždaug už 20 km į rytus nuo Robotynės, kurią Ukrainos kariuomenė paskelbė atkovojusi vasarą, bet nuo to laiko stengiasi ją išlaikyti.

J. Balickis teigė, kad Rusijos pajėgos „ne tik išlaiko liniją, bet ir pamažu juda į priekį“.

Kyjivas šio pranešimo nekomentavo, bet sakė, kad rusų atakos tęsiasi palei visą fronto liniją, taip pat ir pietuose.

„Zaporižios srityje gynybos pajėgos atrėmė tris priešo atakas teritorijose į šiaurę nuo Priutnės ir į vakarus nuo Novopokrovkos“, – sakoma kasdienėje kariuomenės ataskaitoje.

Šie laimėjimai dar labiau apsunkintų Ukrainai išlaikyti kontrolę Robotynėje, nes Rusijos pajėgos kontroliuoja teritoriją į vakarus, pietus ir rytus nuo šio kaimo.

Robotynės, mažo pietinio kaimelio, atsiėmimas rugpjūčio mėnesį buvo įvardijamas kaip sėkmingas Ukrainos kontrpuolimo rezultatas. Nuo to laiko Ukrainos pastangos susigrąžinti prarastą teritoriją buvo lėtesnės, nei tikėtasi.

Nuo praėjusiais metais pradėto puolimo pradžios Rusija kontroliuoja didelius Zaporižios regiono plotus.

Tačiau pagrindinį Zaporižios regiono centrą tebekontroliuoja Ukraina.

Gairės: Rusijos pajėgos, Pietų Ukraina, pažanga, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS