Rusijos rinkimų komisija pasveikino rekordinę V. Putino pergalę | Diena.lt

RUSIJOS RINKIMŲ KOMISIJA PASVEIKINO REKORDINĘ V. PUTINO PERGALĘ

  • 0

Rusijos Centrinė rinkimų komisija pirmadienį pasveikino rekordinę prezidento Vladimiro Putino pergalę rinkimuose, kuriuose nebuvo realios opozicijos, sakydama, kad tai esą rodo, jog šalis vieningai palaiko ilgametį lyderį.

„Beveik 76 mln. žmonių“ balsavo už V. Putiną“, – sakė Rusijos centrinės rinkimų komisijos vadovė Ela Pamfilova, kai buvo suskaičiuota daugiau kaip 99 proc. balsų.

„Tai rekordinis skaičius“, – sakė ji ir pridūrė: „Vakarų šalių akivaizdoje mes parodėme, kad esame vieningi“.

„Rinkėjų aktyvumas yra rekordinis – 77,44 procento. To dar nebuvo per visą naujosios Rusijos istoriją“, – pridūrė ji.

„Įrodėme sau, kad esame nepriklausoma tauta [...] ir Vakarų akivaizdoje parodėme, kad esame vieningi. Mes tuo didžiuojamės“, – sakė ji.

Kremlius pirmadienį pasveikino V. Putiną su perrinkimu ir pareiškė, kad tai yra didžiulės paramos „jo keliui“ Rusijoje ženklas.

„Išskirtinai puikus rezultatas dabartiniam prezidentui Putinui [...] ir iškalbingiausias mūsų šalies žmonių paramos savo prezidentui ir konsolidacijos jo kelyje patvirtinimas“, – nurodė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Vakarų šalių akivaizdoje mes parodėme, kad esame vieningi.

Oficialiosios Rusijos Centrinės rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus balsalapius iš 99 proc. balsavimo apylinkių, V. Putinas surinko 87,33 proc. visų atiduotų balsų, pirmadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra RIA.

Tai rekordinis skaičius Rusijos prezidento rinkimuose, kuriuose nebuvo realios opozicijos.

V. Putinas buvo beveik garantuotas, kad laimės dar vieną kadenciją, nutildęs arba įkalinęs visus savo pagrindinius oponentus.

Kremlius teigė, kad šie rinkimai buvo akimirka rusams paremti jau trečius metus Ukrainoje vykdomą plataus masto invaziją.

Tuo metu Vakarų šalių pareigūnai sakė, kad Rusijos rinkimai nebuvo nei laisvi, nei sąžiningi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS