Rusijos teismas atmetė E. Gershkovicho apeliacinį skundą dėl suėmimo pratęsimo | Diena.lt

RUSIJOS TEISMAS ATMETĖ E. GERSHKOVICHO APELIACINĮ SKUNDĄ DĖL SUĖMIMO PRATĘSIMO

  • 0

Maskvos teismas antradienį atmetė JAV žurnalisto Evano Gershkovicho (Evano Gerškovičo), nuo kovo dėl kaltinimų šnipinėjimu kalinamo Rusijoje, apeliacinį skundą dėl jo suėmimo pratęsimo.

Maskvos teismo teisėjas Jurijus Pašuninas nusprendė palikti numatytą terminą – iki lapkričio 30 dienos – nepakeistą, sakė posėdyje dalyvavęs naujienų agentūros AFP reporteris.

31-erių vyras, leidinio „The Wall Street Journal“ korespondentas Rusijoje, buvo sulaikytas kovo pabaigoje, komandiruotės Jekaterinburge metu.

Maskvos Lefortovo teismas rugpjūtį pratęsė žurnalisto suėmimą dar trims mėnesiams – iki lapkričio 30 dienos.

Nors Rusijai praėjusių metų vasarį pasiuntus karius į Ukrainą didžioji dalis Vakarų valstybių reporterių paliko šalį, E. Gershkovichas ir toliau rengė iš čia reportažus. Jis tapo pirmuoju nuo Šaltojo karo laikų Vakarų žurnalistu, kurį Maskva suėmė dėl kaltinimų šnipinėjimu.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba tvirtina, kad E. Gershkovichas, „veikdamas pagal Amerikos nurodymus, rinko valstybės paslaptį sudarančią informaciją apie vienos iš Rusijos karinio pramoninio komplekso įmonių veiklą“.

JAV valdžios institucijos ir laikraštis „The Wall Street Journal“ neigia kaltinimus, sakydami, kad E. Gershkovichas tiesiog dirbo savo darbą.

Rusija nėra pateikusi jokių viešų kaltinimų E. Gershkovichui įrodymų.

Gairės: JAV žurnalistas, Evanas Gershkovichas, Rusijos teismas, atmetė skundą, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS