Rusijos televizijos eteryje pasirodžiusi protestuotoja gavo baudą dėl Ukrainos | Diena.lt

RUSIJOS TELEVIZIJOS ETERYJE PASIRODŽIUSI PROTESTUOTOJA GAVO BAUDĄ DĖL UKRAINOS

Maskvos teismas ketvirtadienį įpareigojo žurnalistę Mariną Ovsianikovą, per tiesioginę televizijos transliaciją pasmerkusią Rusijos intervenciją į Ukrainą, sumokėti baudą už Rusijos kariuomenės diskreditavimą.

 

Maskvos Meščansko apygardos teismas pareiškė, kad buvusi valstybės kontroliuojamo Pirmojo kanalo redaktorė M. Ovsianikova turi sumokėti 50 tūkst. rublių (maždaug 800 JAV dolerių) baudą, iš teismo pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

M. Ovsianikovos advokatas Dmitrijus Zachvatovas sakė, kad ji nubausta už tai, kad anksčiau šį mėnesį atvykusi į Maskvos Basmano apygardos teismą palaikyti miesto tarybos narį Ilją Jašiną pasisakė prieš Maskvos intervenciją į Ukrainą. Liepos viduryje I. Jašinas, vienas iš paskutinių žymių opozicijos veikėjų Rusijoje, buvo dviem mėnesiams sulaikytas iki teismo už tai, kad pasmerkė Maskvos puolimą Ukrainoje.

44 metų dviejų vaikų motina M. Ovsianikova buvo trumpam sulaikyta anksčiau šį mėnesį, po kelių dienų, kai viena surengė demonstraciją prie Kremliaus, iškėlusi plakatą, kritikuojantį karinę intervenciją Ukrainoje ir prezidentą Vladimirą Putiną. D. Zachvatovas sakė, kad žurnalistė dabar yra Rusijoje ir kol kas neketina išvykti.

Kovo mėnesį M. Ovsianikova išgarsėjo įsiterpusi į tiesioginę televizijos transliaciją, kad pasmerktų Rusijos karinę intervenciją į Ukrainą. Pasiuntusi kariuomenę į Ukrainą, Maskva priėmė įstatymus, numatančius iki 15 metų laisvės atėmimo bausmes už informacijos apie kariuomenę, kurią valdžia laiko melaginga, skleidimą.

Rusijos valdžia nepaskelbė, kad būtų pradėtas koks nors baudžiamasis tyrimas M. Ovsianikovos atžvilgiu. Po kovą surengto protesto ji kelis mėnesius praleido užsienyje, dirbo Vokietijos „Die Welt“. Liepos pradžioje M. Ovsianikova paskelbė, kad grįžta į Rusiją išspręsti ginčo dėl savo dviejų vaikų globos.


 

 

Gairės: karas Ukrainoje, Maskvos teismas, Marina Ovsianikova, Rusijos televizija, gavo baudą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS