Rusiška vakcina nuo koronaviruso paskiepyti per 3 tūkst. maskviečių | Diena.lt

RUSIŠKA VAKCINA NUO KORONAVIRUSO PASKIEPYTI PER 3 TŪKST. MASKVIEČIŲ

Daugiau nei 3 tūkst. Maskvos gyventojų jau paskiepyti rusų sukurta vakcina nuo koronaviruso. Apie tai sekmadienį duodamas interviu TV kanalui „ Rossiya 1“ pareiškė miesto meras Sergejus Sobianinas.

„Nuo koronaviruso jau paskiepyti daugiau nei 3 tūkst. savanorių. Nei vienam jų nekilo jokių (sveikatos) problemų, jie jaučiasi gerai. Aš pats pasiskiepijau šia vakcina ir, kaip matote, nieko (blogo) man nenutiko, nors jau praėjo keli mėnesiai“, – TV kanalui tvirtino S. Sobianinas.

Kiek anksčiau Maskvoje prasidėjo pirmųjų nuo koronaviruso savanoriškai norinčių pasiskiepyti gyventojų medicininė apžiūra. Remdamiesi šiomis apžiūromis ir testų rezultatais, medikai atrinko vakcinacijai tinkamus žmones.

Anot naujienų agentūros TASS, gyventojus numatyta skiepyti dviem etapais. Pirmuoju etapu savanoriams bus suleistas pirmasis vakcinos komponentas, o praėjus 21 dienai – ir antrasis. Skelbiama, kad komponentai skiriasi sudėtyje esančiomis veikliosiomis medžiagomis, kurios esą turėtų sustiprinti organizmo imuninę apsaugą.

Tuo metu sekmadienio rytą Rusijoje paskelbta apie per parą užfiksuotus 7 867 naujus COVID-19 atvejus. Nuo pandemijos pradžios Rusijoje jau užsikrėtė 1 mln. 151 438 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

to Artur

Vatiniai troliai dabar kitus straipsnius dergia.Šito dar nerado.

Artur

Tie kuriem nepasisekė, vistiek į statistiką nepateks. 3 tyrimų fazė prasidėjo. Konspiratoriai ką pasakys ? Koks čipas rusų vakcinoje yra ? O gal Bilas ir Volodia yra slapti draugai ir taip dalijasi pasaulį ? O jūs nemanote, kad Kremliuje sėdi gėjai ? O gal Lukašenka sutiks už paskolintus pinigus slaptai bandyt ant Baltarusijos piliečių vakciną ? Nu vatiniai troliai, lįskit lauk

Anonimas

Kiek uzlinkusiu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS