Rusų ambasadorius Afganistane ketina susitikti su talibais Kabule | Diena.lt

RUSŲ AMBASADORIUS AFGANISTANE KETINA SUSITIKTI SU TALIBAIS KABULE

Rusijos ambasadorius Afganistane antradienį Kabule susitiks su Talibano atstovais, pranešė rusų užsienio reikalų ministerijos pareigūnas Zamiras Kabulovas.

„Mūsų ambasadorius palaiko ryšį su Talibano lyderiais, rytoj jis susitiks su Talibano saugumo koordinatoriumi“, – pirmadienį interviu radijui „Echo Moskvy“ sakė Z. Kabulovas.

Jo teigimu, Rusijos ambasadorius Dmitrijus Žirnovas su talibais aptars, kaip islamistų judėjimas planuoja užtikrinti Maskvos atstovybės Afganistano sostinėje saugumą.

Sekmadienį, talibams bebaigiant užimti Afganistaną, Z. Kabulovas pareiškė, kad Rusija neketina evakuoti savo ambasados. Vis dėlto pirmadienį jis nurodė, kad dalis jos darbuotojų bus evakuoti.

Pasak Z. Kabulovo, Maskva spręs dėl naujos Talibano vyriausybės pripažinimo remdamasi „naujosios valdžios elgesiu“.

„Atidžiai stebėsime, kaip atsakingai jie valdys šalį artimiausioje ateityje. Ir remdamiesi rezultatais Rusijos lyderiai padarys reikiamas išvadas“, – teigė URM pareigūnas.

Pastaraisiais metais Rusija siekė užmegzti ryšį su Talibanu ir kelis kartus, vėliausiai – praėjusį mėnesį, priėmė talibų atstovus Maskvoje.

Maskva taip pat atidžiai stebi galimą nestabilumo išplitimą į kaimynines Centrinės Azijos šalis, kuriose Rusija tebeturi karines bazes.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rūta,

Antraštė- turi būti Rusijos .

Alla ja v bar

Ambasadorius duos nurodymus ir instrukcijas, gautas iš Lavrovo ir Xutino.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS