Rusų karo lėktuvas pažeidė Estijos oro erdvę | Diena.lt

RUSŲ KARO LĖKTUVAS PAŽEIDĖ ESTIJOS ORO ERDVĘ

  • 8

Ketvirtadienį apie vidurdienį Rusijos karo lėktuvas įsiveržė į Estijos oro erdvę; Estijos užsienio reikalų ministerija pareiškė protesto notą Rusijos ambasadai Taline.

Rusijos lėktuvas An-72 be leidimo į Estijos oro erdvę įskrido ketvirtadienį 12 val. 10 min. netoli Vaindlo salos, pranešė Estijos kariškių atstovas.

Estijos oro erdvėje jis išbuvo trumpiau nei minutę. Jo atsakiklis buvo įjungtas; skrydžio pateiktame plane jis turėjo skristi tarptautine oro erdve. Lėktuvui kertant Estijos oro erdvę, pilotas nepalaikė radijo ryšio su Estijos oro navigacijos tarnyba.

URM atstovas protesto notą įteikė iškviestam į ministeriją Rusijos ambasadoriui ketvirtadienį.

Toks incidentas jau trečias šiais metais Estijoje. Pirmasis buvo birželio 22 dieną, antras – liepos 9 dieną; abu kartu prie Vaindlo salos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ruskiai

bandė erzinti Turkiją, o dabar ir Baltijos šalis. Na, nerimsta tie mongoloidai, o patys rėkia, kad jie už taikų sambūvį. Niekas konfliktų nenori, bet reikia pabadyti ir prikelti iš letargo tuos iš ES, kuriems ir vėl norisi gerinti santykius su amžina blogio imperija. Būtų puiku, kad kokiu tai būdu paveikus tokius įsibrovėlius jie nusidrėbtų savoje teritorijoje, tegul po to aiškinasi, kas atsitiko. gal kokia varna pasimaišė ?

baisus elgesys

prisigamino mase ginklu ner kur ju det tai iesko su kuo kariaut.geriau valgyt ziuretu rusai kad butu zmonmems.gazdina dabar visus savo karine galia.gerai kad mus gina

daina

reikejo numusti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS