„Ryanair“ nepavyko tapti daugiausiai keleivių skraidinusia Europos aviakompanija | Diena.lt

„RYANAIR“ NEPAVYKO TAPTI DAUGIAUSIAI KELEIVIŲ SKRAIDINUSIA EUROPOS AVIAKOMPANIJA

Airijos pigių skrydžių bendrovei „Ryanair“ tikriausiai vėl nepavyko aplenkti Vokietijos „Lufthansos“ ir 2018 metais tapti daugiausiai keleivių skraidinusia Europos aviakompanija.

Nepaisant daugybės streikų ir atšauktų skrydžių, „Ryanair“ praėjusiais metais keleivių skaičių išaugino 8 proc. iki 139,2 mln., ketvirtadienį Dubline pranešė įmonė. Tačiau „Lufthansa“ su savo patronuojamomis įmonėmis, kaip „Eurowings“, jau per pirmuosius 11 mėnesių buvo pervežusi 132,4 mln. keleivių. Net jei gruodį augimas būtų buvęs nulinis, bendrovė 2018-aisiais būtų viršijusi 141 mln. keleivių rodiklį.

„Lufthansa“ 2018 metų savo keleivių skaičius skelbs sausio 10-ąją. „Ryanair“ 2016-aisiais pirmą kartą nukarūnavo „Lufthansą“ pagal skraidintų keleivių skaičių. Tačiau jau po metų koncernas susigrąžino aukščiausią poziciją.

2018-aisiais Airijos pigių skrydžių bendrovei teko patirti streikų bangą. Anuliuoti reisai buvo ta priežastis, kodėl keleivių skaičius buvo mažesnis nei prognozuota. Tačiau „Ryanair“ teigiamai atsiliepė austrų skrydžių kompanijos „Laudamotion“ perėmimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS