Rygos futbolo klubo savininkas S. Lomakinas paskelbtas nepageidaujamu Latvijoje | Diena.lt

RYGOS FUTBOLO KLUBO SAVININKAS S. LOMAKINAS PASKELBTAS NEPAGEIDAUJAMU LATVIJOJE

  • 0

Latvijos sostinės futbolo klubo „Riga FC“ savininkas Rusijos milijonierius Sergejus Lomakinas įtrauktas į šalyje nepageidaujamų asmenų sąrašą, pranešė portalas Delfi.lv.

Remiantis pranešimu, S. Lomakinas, kuriam priklauso Rygos futbolo klubas ir su juo bendradarbiaujantis Kipro futbolo klubas „Pafos FC“, Latvijoje jau kurį laika nesilankė.

Vidaus reikalų ministerijos atstovai patvirtino, kad S. Lomakinas yra vienas iš asmenų, patekusių į persona non grata sąrašą, nors futbolo klubo direktorius Aleksandras Proninas tai neigia.

„Ne, jis nėra juodajame sąraše. Jis yra ES pilietis ir negali būti įtrauktas į šį sąrašą. Jis turi leidimą gyventi. Tokios kalbos yra šmeižtas. Net nenoriu to komentuoti“, – sakė A. Proninas portalui Delfi.lv.

Pasak portalo, S. Lomakinas pradėjo investuoti į Latvijos klubą prieš penkerius metus, bet pastaruosius trejus metus jis lėšas pervedinėjo per Kipro investicijų programą (CIP) ir per ją gavo Kipro pilietybę.

CIP buvo įkurta siekiant pritraukti užsienio investicijų į Kiprą. Tokiu būdu nuo 2017 metų lapkričio iki praėjusio rugsėjo Kipro pilietybė buvo suteikta maždaug  2,5 tūkst. žmonių iš 70 valstybių, gavusių leidimą gyventi ES be jokių apribojimų.

Siekiant sumažinti nelegalių lėšų apyvartą, spaudžiamas Europos Sąjungos Kipras sugriežtino reikalavimus pilietybei pagal CIP programą gauti. Nuo šių metų rugpjūčio mėnesio vyriausybė gali atimti pilietybę iš asmenų, piktnaudžiavusių šia "auksinių pasų" schema. Manoma, kad tokių investuotojų sąraše atsidūrė ir S. Lomakinas.

Neoficialūs šaltiniai pranešė, kad mažiausiai trys Latvijos saugumo institucijos pateikė apie S. Lomakiną nepalankias ataskaitas, ir tai buvo priežastis, dėl kurios jis pateko į minėtą sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS