S. Abuoltinia: Latvijos vyriausybės formavimas kupinas neigiamų dalykų | Diena.lt

S. ABUOLTINIA: LATVIJOS VYRIAUSYBĖS FORMAVIMAS KUPINAS NEIGIAMŲ DALYKŲ

  • 0

Dabartinis Latvijos vyriausybės formavimo procesas yra kupinas neigiamų dalykų, pirmadienį pareiškė centro dešiniųjų Vienybės partijos pirmininkė Solvita Abuoltinia.

S.Abuoltinia spaudos konferencijoje sakė, kad dabar vyksta derybų procesas;tad tokiais momentais būna „daug garsių pareiškimų ir daug noro pasirodyti“. Todėl šį procesą ji vertina neigiamai. Ji stebisi, kad jame gali būti tiek daug asmeninės neapykantos, kai reikia derėtis dėl tikslų ir šalies plėtros.

Šis laikas Vienybės partijos lyderei primena priešrinkiminį laikotarpį, kai apie ją buvo skelbiama daug neigiamos informacijos.

Kalbėdama apie Vienybės partijos valdybos narės Ilmos Čepanės sprendimą pasitraukti iš partijos valdybos S.Abuoltinia sakė, kad I.Čepanė yra labai išmintinga ir talentinga kolegė, kuri labai susirūpino dėl smukusių partijos populiarumo reitingų ir kitų įvykių partijos viduje.

S.Abuoltinios buvo paklausta, kas bus tiems partijos nariams, kurie nerems jos kandidatūros į vyriausybės vadovo postą.

Pranešama, kad I.Čepanės sprendimą pasitraukti iš valdybos lėmė jos narių sprendimas sudaryti lojalių ir nelojalių partijos narių sąrašą, kuris jai atrodo nepriimtinas.

Tuo metu S.Abuoltinia atsakė, kad „politika yra savanoriškas procesas“.

Vienybės partijai nusprendus kelti jos lyderės S.Abuoltinios kandidatūrą į Latvijos premjerės postą, šiam sprendimui oficialiai balsuodami dar turi pritarti Vienybės partijos valdyba ir parlamentinė frakcija. Tačiau ne visi Vienybės atstovai parlamente palaiko S.Abuoltinios kandidatūrą.

Nacionalinis aljansas ne kartą yra sakęs, kad neprisidės prie koalicijos, jeigu premjere taps S. Abuoltinia. Tuo tarpu centristinė Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) atmetė galimybę dalyvauti valdančiojoje koalicijoje be Nacionalinio aljanso. ZZS pažadėjo paskelbti savo kandidatą į premjerus gruodžio 28 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS