S. Cichanouskaja: Baltarusijoje kuo greičiau turi įvykti teisingi rinkimai | Diena.lt

S. CICHANOUSKAJA: BALTARUSIJOJE KUO GREIČIAU TURI ĮVYKTI TEISINGI RINKIMAI

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja Latvijos televizijai TV3 penktadienį sakė, kad Baltarusijoje kuo greičiau turi įvykti teisingi rinkimai.

„Kiekvieną dieną darome visa, kas įmanoma, kad Baltarusijoje kuo greičiau įvyktų nauji, teisingi rinkimai“, – laidai „900 sekundes“ sakė ji.

S. Cichanouskaja pabrėžė, kad Baltarusijoje vyksta genocidas, tęsiamas fizinis poveikis žmonėms, smurtas kalėjimuose. Pasak jos, toks šalies valdžios vykdomo smurto mastas neturi precedento.

Maždaug 80 proc. Baltarusijos gyventojų nori permainų, o protestų judėjimas ne slopsta, o įgauna kitas formas, teigė ji. Žmonės ir toliau išeina į gatves, bet tam, kad protestai būtų veiksmingesni, taktiką teks keisti ir dėl to šiuo metu aktyviai dirbama, sakė S. Cichanouskaja.

„Šalyje, kur žmogus neturi jokių teisių, reikia labai tiksliai apgalvoti kiekvieną žingsnį“, – sakė opozicijos lyderė.

Ji pažymėjo, kad Europos Sąjungos šalys palaikė baltarusių tautos pasirinkimą, ir išreiškė dėkingumą visiems, kas nepripažįsta rugpjūčio 9-ąją įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų. Jos nuomone, įvykiai Baltarusijoje turi būti ištirti tarptautiniu lygiu.

S. Cichanouskaja penktadienį atvyko su vizitu į Rygą, kur susitiks su Latvijos prezidentu Egilu Levitu, premjeru Krišjaniu Kariniu ir užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi bei dalyvaus tarptautiniame saugumo politikos forume „The Riga Conference 2020“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

buvo " prezidentė", dabar opozicijos lyderė

tai i š t i e s ų , kas ji tokia?

Nigga

Toki kaip pas jankius kur 1850 metu gimimo balsuoja už Bidona?

Anonimas

Amerikoje kuo skubiausia turi ivykti TEISINGI RINKIMAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS