S. Cichanouskaja inicijuoja BYPOL pagrindu veiksiantį situacijų analizės centrą | Diena.lt

S. CICHANOUSKAJA INICIJUOJA BYPOL PAGRINDU VEIKSIANTĮ SITUACIJŲ ANALIZĖS CENTRĄ

Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos iniciatyva kuriamas situacijų analizės centras, veiksiantis BYPOL iniciatyvos, vienijančios buvusius jėgos struktūrų darbuotojus, pagrindu, sakoma penktadienį išplatintame pranešime.

Numatoma, kad šis centras, be kita ko, užsiims strateginiu taktinių veiksmų planavimu siekiant atkurti teisėtumą Baltarusijoje, rinks ir analizuos reikšmingą informaciją, koordinuos aktyvių grupių, iniciatyvų ir organizacijų veiksmus, konsultuos aktyvistų susivienijimus jų saugumui užtikrinti bei bendraus su esamais teisėsaugos ir jėgos struktūrų pareigūnais.

„BYPOL darbas jau padėjo baltarusiams sužinoti, kad antpečius nešiojančių žmonių gretose yra pakankamai patriotų. Jie, kaip ir visi mes, nori atkurti teisėtumą mūsų šalyje“, – pranešime žiniasklaidai cituojama S. Cichanouskaja.

Naujojo centro „tikslas yra koordinuoti aktyvistų veiksmus ir padidinti mūsų kovos už savo teises ir laisves efektyvumą. Tikiu, kad šis žingsnis padės mums visiems pasiekti ilgai lauktą pergalę“, priduriama pranešime.

Baltarusiją kelis mėnesius buvo apėmę masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus.

Jo oponentai sako, kad rinkimai buvo suklastoti ir tikroji jų nugalėtoja yra politikos naujokė S. Cichanouskaja, kandidatavusi vietoj savo įkalinto vyro.

Baltarusijos saugumo pajėgos ėmėsi griežtų represijų prieš protestuotojus, sulaikė demonstrantų ir privertė opozicijos lyderius palikti šalį.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių išlaisvinimo ir naujų rinkimų. Jėgos struktūroms nuožmiai slopinant protesto akcijas, jos iš gatvių persikėlė į kiemus ir vyksta įvairiuose Minsko rajonuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Antanas

O, parsiukui nupirko kauke

Kirvis

Civilini BYSOL fonda išvoge. Dabar imsis jegos strukturu:)

Lauk iš Lietuvos..

Vėl išlindo gyvulys.....dar nerimsta....nešdinkis pas Batką....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS